A Steam is megpróbál lépést tartani az egyre bővülő virtuális videojátékbolt-piaccal. A kliens újításai egy új szintre helyezik a felhasználói élményt.

A Steam virtuális boltjára már erősen ráfért az újítás: habár eddig is könnyen kezelhető volt, most már vizuálisan is élvezhető lett. A béta teszt véget ért és mától mindenki számára elérhető az új verzió. Az alap koncepció megmaradt, így mindenki könnyedén megtalál majd most is mindent, viszont a fülek alatt új világ vár ránk.

A bolt megnyitásakor új animációs felület fogad minket, ahol megtalálhatjuk az épp aktuális eseményeket, rákattintva pedig egyből a részleteket is elolvashatjuk. Ha lejjebb tekerünk, a jelenleg akciós játékokat találjuk, továbbá a felfedezési listánkat, ahol a Steam próbál címeket ajánlani nekünk eddigi aktivitásunk alapján.

A könyvtár részen a megvásárolt játékainkat képek formájában is böngészhetjük, ami kifejezetten kellemes böngészési élményt nyújt, ha épp azon töprengünk, mivel töltsük el az időnket. Itt mostantól kollekciókat is létrehozhatunk, ami segítheti a tájékozódásunkat a jövőben.

Az egyik nagy újítás a Remote Play Together funkció, amivel offline játékokat is együtt élvezhetsz a barátaiddal, a képernyőd megosztva. Úgy tűnik, jót tett a Steam-nek az Epic Games Store megjelenése, mert rákényszeríti a céget, hogy korszerűvé tegyék a platformot.

 

×