A tegnapi CS:GO döntőben az EG csapata 2-0-ra verte meg a Fnaticot, és ismét igazolta, hogy helyük van a legjobb csapatok közt.

A nemrégiben NRG-től teljes egészében átigazolt EG csapata ezen a bajnokságon nem mérhette össze a tudását az Astralis-szal és a Liquiddel (akik a HLTV értékelésében jelenleg is első két helyen állnak), de a Dot Esports értékelése szerint ezen a döntőn igazolták, hogy ők a legjobbak.

A döntőt a Dust II-n indították, ahol az EG hamar alulmaradt. 0-9-ről fordítottak, és végül a második félőben nagyon szorosan, 16-12-re sikerült megnyerniük az első pályát. Az igazán izgalmas pillanatokat viszont a második map, Mirage hozta.

Az EG itt is lassan indult, az első felében CT-ként alulmaradtak 9-6-ra, viszont a második félidőben T-oldalon már sokkal jobban teljesítettek, és az első 9 kört sorra nyerték, majd végül a trófeát is bezsebelték. Külön érdemes kiemelni Vincent „Brehze” Cayonte teljesítményét, aki egy quadkillel biztosította a csapat pozícióját – és a győzelmet is arra a körre.

A mérkőzés MVP-je viszont végül nem ő, hanem csapattársa, Ethan „Ethan” Arnold lett, aki sokkal konzisztensebben teljesített, saját átlaga felett az egész bajnokságon. Három kategóriában (Rating, ADR és KAST) is a legjobb ötben teljesített.

Az EG hamarosan a top CS:GO csapatok ellen is bizonyíthatja magát, hiszen a November 7-én induló IEM Beijing-en az Astralis ellen is játszhatnak majd.

×