A Minecraft Dungeons fejlesztői egy új videóban részletesebben is meséltek a játék jelenlegi állapotáról és várható funkciókról.

A Microsoft még tavaly jelentette be, hogy készül a Diablo játékokat idéző Minecraft Dungeons, a kockaalapú világban játszódó akció RPG. Szeptemberben már egy gameplay videón is láttuk, hogy néz ki majd a játék, de egyelőre nem sokat lehetett tudni róla.

Most egy színfalak mögé betekintő videóban mesélnek arról, hogy is áll a fejlesztés, hogyan dolgoznak a játékon, és milyen játékelemeket várhatunk majd a Minecraft Dungeons-ban.

 

A videó talán legérdekesebb részében a különböző képességekről beszélnek. Az RPG-k egyik legfontosabb eleme a karakterfejlődés, de ilyen képességek nincsenek a Minecraft világában: a játékosok gyűjtenek ugyan XP-t, de azt csak tárgyak mágikus erősítésére használják.

Hasonló lesz a logika a Minecraft Dungeons-ban is. A karakterek mágikus felszereléseket gyűjthetnek, és ezek adják majd a képességeiket. Ez azt is jelenti, hogy nem lesz olyan, hogy „kaszt”: akár játék közben is meggondolhatjuk, hogy varázslót játszunk-e, vagy egy tankot, hiszen ehhez csak le kell cserélni a páncélunkat és a fegyvert.

Egyelőre pontos megjelenési dátumot nem kaptunk, de a Windows Central arról számolt be, hogy hamarosan előrendelhető lesz a játék az Amazonon.

×