A Call of Duty: Mobile elképesztő sikeresen rajtolt, a megjelenéstől számított egy hónapon belül pedig létrejött az első hivatalos verseny is.

A Call of Duty: Mobile Mission One házigazdája a Garena vállalat lesz, melynek székhelye Szingapúrban található. A verseny sajnos csak a thaiföldi játékosok számára lesz elérhető – írja a TalkEsport.

A Garena egy digitális szolgáltató cég, amely többek között esporttal is foglalkozik, elsősorban a délkelet-ázsiai térségben. Bár a Call of Duty: Mobile-t a kínai Tencent stúdiója fejlesztette, partnerségben az Activision-nel, a Garena juttatta el a délkelet-ázsiai piacra. Így tulajdonképpen két játék jött létre, és bár a Garena verzió pontosan ugyanolyan, mint amit mi is játszhatunk, a délkelet-ázsiai játékosok nem játszhatnak együtt a világ többi részén élő felhasználókkal. Mindkét verziónak külön szerverei vannak, és a matchmaking is más.

Kép forrása: Beartai

Na, most hogy ezt tisztáztuk, nézzük a verseny részleteit. Hozzávetőlegesen 6000 dolláros nyereményalapot osztanak szét. A regisztráció már elkezdődött, október 29-ig tart. A játékosok csakis 5v5 Team Deathmatch módban versenyeznek, ahol az első csapat, aki eléri a 100 killt, győz. Az online és offline ütemtervet október 31-én teszik közzé.

A thaiföldi Garena Esports Studio várja majd a 8 legjobb csapatot offline döntő keretében. A Garena egyébként sok tapasztalattal rendelkezik hasonló versenyek szervezésében. Korábban számos bajnokságot szerveztek már olyan játékokban, mint a Free Fire vagy a Arena of Valor.

Vajon meddig kell várni arra, hogy világszerte megjelenjenek a Call of Duty: Mobile esport versenyek?

×