Bármennyire is meglepő, az orosz PlayStation Store kínálatából hirtelen lekerült a Call of Duty: Modern Warfare. PC-n és Xbox-on persze megvásárolható.

Mindenki várja a pénteket, hiszen akkor indul az új Call of Duty. Nem tud viszont játszani az, aki PlayStation tulajdonos Oroszországban. Annak ellenére, hogy a játék digitálisan elérhető PC-re is és Xbox-ra is az országban, a Sony úgy döntött, hogy a PlayStation Store-ban nem lesz kapható. Erről a Call of Duty orosz Twitter oldala értesítette a rajongókat – írja a VG247.

„A Sony Interactive Entertainment úgy döntött, hogy jelenleg nem értékesíti a Modern Warfare-t az oroszországi PlayStation Store-ban. Október 25-én Oroszországban digitálisan is megjelenik a Modern Warfare PC-n a Battle.net-en keresztül, illetve Xbox-on” – írják az oldalon.

A hír óta az Activision azt írta az Eurogamernek, hogy a Sony Interactive Entertainment döntése miatt a Modern Warfare-t valóban eltávolítják a Store-ból. A digitális előrendeléseket szintén törlik. Feltehetően a dobozos kiadás a tervek szerint kapható lesz.

A Sony egyébként nem kommentálta a döntést, de valószínűleg alapos okuk van rá. Lehet, hogy az orosz katonák játékon belüli megjelenéséhez van köze? Bár a PS4 tulajok valószínűleg valahogy megoldják, hogy játszani tudjanak, valóban furcsa, hogy a Sony az idei év egyik legnagyobb dobásáról lemond az országban.

Te mit szólsz a Sony döntéséhez?

×