Shawn Layden közel három évtizede dolgozott a Sonynál, PR-tól kezdve gyártáson át rengeteg különböző pozíciót töltött be a PlayStation elnöki poszt előtt.

A PlayStation hivatalos Twitter csatornáján jelentették be a hírt, hozzátéve: „jövőbelátó vezetési stílusa nagyon fog hiányozni. Sok sikert kívánunk neki jövőbeli munkáihoz és hálával gondolunk sokévi szolgálatára.”

Ahogy a Polygon is felidézi, Layden 1987-ben került először kapcsolatba a Sonyval, akkor az alapító Akio Morita PR-asszisztenseként kezdett dolgozni. Később Tokióban dolgozott játékproducerként, szépen lassan lépegetve felfelé a cég szamárlétráján, mire 2016-ra eljutott a Worldwide Studios elnöki székébe.

Állandó szereplője volt a Sony nyilvános rendezvényeinek, Reggie Fils-Aimével és Phil Spencerrel együtt (hármuk közül már csak utóbbi dolgozik a cégnél). Layden legutóbbi nagy teljesítménye az Insomniac fejlesztőcég felvásárlása volt, akik korábban olyan játékokon dolgoztak, mint a Spyro és a Ratchet & Clank sorozatok, vagy a 2018-as Marvel Spider-Man.

Szerintetek várhatóak nagy változások a PlayStation vezetésében az elnök távozásával?

×