A Sony úgy tűnik igen nagyot akar robbanni a valószínűleg jövőre érkező PlayStation 5-tel, így most stúdiókat készül felvásárolni, hogy több exkluzív címet adhasson ki.

Az eredeti PlayStation megjelenése óta a Sony fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy kiváló minőségű exkluzív szolgáltatásokat nyújtson, így stúdiókat indított a világ különböző pontjain. A Sony nagyrészt maga nyitotta ezeket, de most úgy tűnik, hogy meglévő stúdiók felvásárlásával próbálja elérni azt a kitűzött célt, hogy a PlayStation 5 minél több exkluzív címmel jelenhessen meg.

Ezt nem más, mint a Sony vezérigazgatója Jim Ryan mondta, aki a befektetőket arról tájékoztatta, hogy a vállalat a PS5 elindításával elsőosztályú stúdiók felvásárlásába fektet be – írja a gamerant.

A Sony egyébként 2011 óta nem jelentett be jelentősebb stúdiófelvásárlást. Akkor a Sucker Punch Productions került a Sony-hoz, akik olyan játékcímekről ismertek, mint a Sly Cooper, az Infamous, vagy a közelgő Ghost of Tsushima.

 

Bár erről Jim Ryan nem nyilatkozott, de lehetséges ennek hátterében az áll, hogy az elmúlt években a Microsoft agresszív stúdióvásárlást folytatott. Miután a cég számos kritikát kapott az exkluzív címek hiánya miatt, Phil Spencer, az Xbox vezetője felvásárolt néhány stúdiót az Xbox Games Studios zászlaja alá, beleértve az Obsidian Entertainment, a Ninja Theory és Playground Games stúdiókat is.

Jim Ryan nem mondta, hogy konkrétan mely stúdiók kerülhetnek szóba a Sony esetében, de az egyik lehetőség sejthető.  A Sony ugyanis évek óta szorosan együttműködik az Insomniac Games-el olyan nagy PlayStation franchise-okon, mint a Ratchet & Clank, a Resistance, vagy a tavalyi nagysikerű PS4-es Marvel’s Spiderman. Nem lenne tehát elvetendő ötlet, hogy az Insomniac Games végleg a Sony elsőosztályú stúdiója legyen.

 

Ugyanakkor az Insomniac talán szeretne független maradni, ami megakadályozhatja ezt. A két vállalat ugyanis már a 90-es évek közepe óta kapcsolatban áll, az Insomniac mégis önálló maradt, miközben több esetben készített exkluzív tartalmat a Sony számára.

Ezen a ponton nehéz megmondani, hogy a Sony melyik stúdió iránt érdeklődhet, de izgalmas lesz látni, hogy mit hozhat a terv a jövőben.

×