A Homeworld sorozat már 20 éves múltra tekint vissza és minden játékát pozitív értékelések fogadták. Kár, hogy ilyen sokat kell várnunk a következőre.

A Homeworld sorozat első részét a Relic Entertainment fejlesztette és a Sierra Studios publikálta még 1999-ben. A játék egy űrben játszódó valós idejű stratégiai játék, amiben a történet a Kushan társadalom száműzöttjeinek sorsát követhetjük nyomon. Az űr hemzseg a veszélyektől és csak jó döntéseken múlik, hogy flottánk időben új otthonra talál-e.

 

A kiadás után a cím nagyon jó értékeléseket kapott és az első hat hónapban több mint 500 000 példányt adtak el belőle, így már biztos volt, hogy folytatása is lesz. A sikerre alapozva három új játék is kijött azóta és 2013-ban a Gearbox felvásárolta a Homeworld széria jogait. A 2016-ban megjelent Homeworld: Deserts of Kharak szintén jó fogadtatásban részesült, így a vállalat egy 1 dollár célú közönség által finanszírozható kampányt hozott létre a Fig.co-n, hogy felmérje lenne-e érdeklődés a széria új részére.

Az igény pedig hatalmas, mint kiderült. A kampány oldalán a vállalat által kiadott közleményben olvashatjuk, hogy meghaladták az 1 millió dolláros támogatási összeget így neki is állnak a játéknak. A kampány nyitva marad a cím 2022-es év végi megjelenéséig, azok számára, akik még nem fedezték fel a lehetőséget.

Node, ki bír addig várni? 🙁

×