Vlad Harabagiu, egy román illusztrátor a játék története iránti szeretetét fejezi ki azzal, hogy egy-egy pillanatot rajzokon emel ki.

Ahány játékos, annyi különböző érv szólt amellett, hogy induljon el újra a World of Warcraft eredeti verzióját futtató szerver. Az egyik ilyen kérés a játék eredeti története volt, a Cataclysm előtti szálak visszaállítása, a kiegészítőkben felbukkanó fenyegetések előtti, „tiszta” Azeroth.

A szerverek elindítása után sokan vetették bele magukat újra, vagy sok esetben először ezekbe a klasszikus küldetésekbe, történetekbe. Így volt ezzel Vlad „Valdihr” Harabagiu. Illusztrátorként megihlették a hordás kezdőküldetések történetei, és illusztrált pillanatképeken örökítette meg a felejthetetlen mondatokat.

A Battle for Azeroth történeteihez képest ezek sokkal hétköznapibb, visszafogottabb jelenetek. Például Hana’zua, a troll, akit megsebzett Sarkoth, a hatalmas skorpió, és a hozzá érkező orkoktól és trolloktól kéri, hogy álljanak érte bosszút.

wow classic

Kép forrása: artstation.com

A Polygon interjút is készített az alkotóval, aki elmondta, hogy annak idején nagyon szegények voltak, és nagyjából a Burning Crusade idején kapott először számítógépet. A játékkal végül csak a Cataclysm elején kezdett el játszani, mikor egyetemistaként már volt annyi saját pénze, hogy játékokra költse.

Illusztrációs munkái közt elkezdett kísérletezgetni más stílusokkal is. Olyan képeket szeretett volna rajzolni, amik úgy néznek ki, mintha egyetlen állókép lenne egy rajzfilmből. Végül a World of Warcraft Classic volt, ami a végleges lökést megadta, azon belül is a legendás Lost in Battle küldetés.

A történet szerint Mankrik elvesztette a kapcsolatot a feleségével a háborúban, és arra kéri a játékosokat, hogy kutassák fel őt. Végül a feleségnek csak a holttestét találhatjuk meg egy kunyhóban, és a halálhírrel kell visszatérnünk az orkhoz.

wow classic

Kép forrása: artstation.com

A rajzok mindegyike megtekinthető a művész ArtStation profilján, de a World of Warcraft Classic subredditbe is rendszeresen posztolja minden elkészült művét. Egyelőre a hordás karakterek (azon belül is inkább az orkok és trollok) útját mutatják be a rajzok, de tervbe vette, hogy az Alliance utat is hasonlóképp végigköveti.

Ti milyen pillanatokat néznétek meg még szívesen a World of Warcraft sztorijaiból?

×