Az Epic Games új kísérletet tesz a teljes játékostáborának kielégítésére. Az ügyességhez kötött meccsek azonban nem mindenki tetszését fogják elnyerni.

A Fortnite: Battle Royale közel két éve jelent meg és szinte egyből világszenzációvá nőtte ki magát. A játékosok persze megoszlanak, imádják utálni vagy utálják imádni, de mindenesetre a megjelenése óta a cím az egyik legnagyobb közönségnek örvend.

kép forrása: epicgames.com

Az Epic Games, a játék kiadója azonban régóta küzd azzal, hogy kiszolgálja a gyengébb játékosok igényeit, de egyben megtartsa a jó játékosokat is. A nyáron ezért adták a játékhoz a B.R.U.T.E robotokat, amik ellen védekezni szinte esélytelen volt és sokan könnyű győzelemhez juthattak általuk. Ez viszont túl erősnek bizonyult és a nerfek után is az maradt. A streamerek egy része ott is hagyta emiatt a játékot.

Most új irányból próbálja megoldani az Epic a problémát, bevezeti a képesség alapú meccseket és a rendszer által irányított botokat. Azaz mindenki a maga szintjének megfelelő játékosokkal kerül össze és pár bottal. Ha a játékos kifejezetten gyengén játszik a meccsében rengeteg számítógép által generált ellenféllel kerül össze, hogy ezeket megölve élvezhesse a játékot. Ahogy feljebb jut a ranglétrán eltűnnek ezek a botok és velük egyszintű játékosok veszik át a helyüket.

kép forrása: youtube.com/whoschaos

Persze a Fortnite-nak van már rangsorolt módja, így azok, akik szerettek volna ügyességi szintjüknek megfelelő emberekkel játszani volt rá mód. Most azok járnak pórul, akik jól játszottak, de kikapcsolódni akartak a normál meccsekben. Nekik ugyanis nem lesz lehetőségük többé lazítani, hiszen, ha ugyanazon szinten lévő játékosok töltik meg az arénát és a normál módokat is, a győzelemhez mindig nagyon kell majd próbálkozniuk.

Lehet, hogy a változtatással az Epic Games a jobb játékosokat próbálja arra ösztönözni, hogy csak aréna módot játszanak? Hiszen ha már úgyis mindenhol a szintjüknek megfelelőekkel kerülnek össze, legalább farmolhatják a rang pontokat, hogy legyen mit felmutatni a sok izzadásért cserébe. 

×