A híres rapper Puff Daddy szeretné az esportot elismert sporttá változtatni, így most az Egyesült Államokban a középiskolai esportba fekteti pénzét.

Puff Daddy, aki amellett, hogy előadóművész és vállalkozó, novemberben lesz 50 éves. Ő az egyik legnagyobb befektetője a 96 millió dolláros start-up-nak, melynek célja, hogy mind az 50 államban előkészítse a középiskolai esport útját – írja a Egamingdesk.

Puff Daddy – Kép forrása: Power106

A PlayVS, melyet Delane Parnell vezet, támogatást kapott többek között a Twitch társalapítójától, Kevin Lin-től, valamint olyan cégektől, mint a NEA (New Enterprise Associates).

Parnell cége székhelyű együttműködik az Állami Középiskolai Egyesületek Nemzeti Szövetségével és két éve foglalkozik a videojátékok beillesztésével az oktatási rendszerbe. A PlayVS partnerségre lépett több játékkiadóval is, lehetővé téve számukra, hogy a játékokat beépítsék a középiskolai sportok közé. A PlayVS 64 dolláros részvételi díjból szerez majd bevételt, amelyet általában a szülők vagy az iskolák fizetnek. A rendszerben eddig a League of Legends, a Rocket League és a SMITE érhető el.

„Bízunk benne, hogy a PlayVS nem csupán gaming termék, hanem egy több mint 100 millió résztvevővel bíró üzlet is lesz” – mondta Pernell a CNBC-nek.

A középiskolai esport egyébként nem újdonság az Egyesült Államokban, így nem lehet meglepő, hogy régóta szeretnének valamiféle vállalkozást felhúzni köré. Számos ma híres, ismert és elismert csapat és játékos középiskolai esport csapatból nőtte ki magát, s most profi szervezetek tagja.

Te örülnél hasonló kezdeményezésnek Magyarországon?

×