A Disney+ Obi-Wan sorozatában valóban Ewan McGregor kelti életre majd a jól ismert Jedit. Most felfedték, mikor is játszódik a történet.

A D23 Expo Star Wars Show-ján jelentették be, hogy az Obi-Wan sorozat cselekménye 8 évvel a Sith-ek bosszúja eseményei után játszódik – írja az Empire.

Ez pontosan azt jelenti, hogy a sorozat története után 11 évvel már az eredeti Star Wars sztorija veszi kezdetét. Annak idején Alec Guinness játszotta az öreg Obi-Wan szerepét, nagyjából tehát lehet tudni, hogy a sorozat hová is vezet. Az Egy új reményben egy elvonultan élő Ben Kenobiról beszélnek, akiről még azt is gondolják, hogy már halott.

Obi-Wan Kenobi története azonban érdekes lehet abból a szempontból, hogy mit is élt át, miután nagy reményű mesterének kiválasztottja, majd tanítványa ellene fordult, és átállt a sötét oldalra. Arról nem is beszélve, hogy elvesztette Jedi társait, az általa ismert világ pedig összeomlott.

Kép forrása: Futurism

Majdnem 15 év telt el egyébként a Sith-ek bosszújának forgatása óta, ami alatt Ewan McGregor alig öregedett, így most kérdés, hogy vajon mennyire sminkelt Ben Kenobit ismerünk majd meg.

A film forgatókönyve elvileg készen van, jövőre pedig el is indulhat a forgatás. A Star Wars franchise következő mozifilmje, a Skywalker kora decemberi megjelenésén kívül novemberben indul a The Mandalorian sorozat is.

Te melyik filmet, sorozatot várod leginkább?

×