A Death Stranding nemrég korhatár-besorolást kapott Ausztráliában. A bizottság szerint a játék erős témákkal és erőszakkal operál.

Erős témái és erőszakos elemei miatt kapott MA15+ korhatár-besorolást a Death Stranding Ausztráliában. Ez abból a szempontból is érdekes, mert a DS még nem kapott hivatalos korhatár-besorolást máshol. Az Ausztrál Osztályozó Testület azonban ezzel zöld utat adott a játéknak, legalábbis azoknak, akik elmúltak 15 évesek – írja a Twistedvoxel.

A kérelmet egyébként a Sony Interactive Entertainment nyújtotta be az országban, augusztus 28-án pedig jóvá is hagyták azt. A játék november 8-án jelenik meg.

Az ausztrál MA15+ besorolás egyébként nagyjából olyan, mint Angliában a 15, vagy valahogy a PG-13 és R közötti besorolás Amerikában. Várhatóan egyébként Amerikában R besorolást kap erőszakos tartalma miatt, de ezt még sehol nem erősítették meg.

Kép forrása: Death Stranding

Az Ausztrál lépés elég pozitív, annak fényében, hogy korábban ugyanez a testület utasította el a DayZ besorolásra vonatkozó kérvényét. Akkor néhány hétig úgy tűnt, hogy a játék tiltott lesz az országban, végül megoldották az ügyet és DayZ szintén MA15+ besorolást kaphatott.

Hideo Kojima saját stúdiójának első játéka az egyik legjobban várt PS4 cím jelenleg.

×