A Telltale Games, mely nem is olyan rég tönkrement, űrt hagyott maga után. Lehet, hogy a fejlesztőcsapat története nem ért véget?

A Telltale Games visszatér. A tragikus hanyatlás után a játékstúdió, mely leginkább a The Walking Dead és Game of Thrones játéksorozatairól ismert, feléledni látszik hamvaiból, miután befektetők egy csoportja felvásárolta a céget és annak újraindítását tervezi – írja a TheVerge.

Az új Telltale Games Jamie Ottilie és Brian Waddle szárnyai alatt működik majd, akik korábban mobiljátékokkal és technológiával foglalkoztak.

„Úgy gondoljuk, hogy még mindig sok lehetőség van a márkában és a franchise-okban. Várakozással tekintünk a jövőbe” – mondta Ottilie.

The Walking Dead – Kép forrása: Telltale

Az új játékokkal és a már megjelent játékok újrakiadásával kapcsolatban a következő hetekben érkeznek hírek. Ez jó hír lehet azoknak, akik szívesen kipróbálnák a történetalapú címeket, melyek nem is olyan rég kerültek le számos webáruház polcairól. A következő időszakban elsősorban a meglévő technológiák fejlesztésével foglalkoznak majd, így kicsiben fognak működni.

A Telltale Games egyébként 2004-ben indult, de széles körben ismert csak a The Walking Dead játéksorozat megjelenése után lett, elsősorban a történetmesélés egyedi stílusa miatt. Tavaly óta azonban a stúdió hanyatlásnak indult, majd teljesen be is zárt.

Az új stúdió Malibuban működik majd, az új tulajdonosi csoport pedig azt állítja, hogy nemcsak, hogy újra kiadja a régi kedvenceket, de új játékok fejlesztésén is gondolkoznak.

Örülsz a hírnek?

×