Ez az első olyan letartóztatás Ausztráliában, amit az esportban elkövetett bunda és fogadás miatt rendeltek el.

Ha egy bokszolót lefizetnek azért, hogy feküdjön ki az utolsó előtti menetben, annak célja általában az, hogy a valaki nagyon jól járjon és sokat kaszáljon. A sportban nem újdonság a mérkőzések megbundázása és hiába a szurkolás, a mérkőzés már előre el van döntve. Na, valami ilyesmi a sportban a match fixing, ami akkor történik, amikor egy meccset részben vagy teljes egészében előre meghatározott eredményekkel játszanak le, megsértve a játék szabályait és a törvényeket.

A leggyakoribb oka ennek egy fogadás megnyerése, de olyan is előfordul, hogy egy csapat szándékosan rosszabb teljesítményt nyújt egy meccsen, hogy legközelebb a rájátszásban náluk kevésbé eredményes ellenfelet kapjanak.

Kép forrása: PcGamer

Az ausztrál rendőrség most hat embert tartóztatott le ilyen ügy kapcsán, akik Counter-Strike-ban követték el a csalást. Ez az első nagyobb match fixing eset az ausztrál esportban. A rendőrség elmondta, hogy a játékosokat azzal vádolják, hogy miután megbeszélték, hogy szándékosan elvesztenek meccseket, fogadást kötöttek a mérkőzésekre. Több mint 5 ilyen meccs érintett és legalább 20 fogadást tettek – írja a Dotesport.

Mind a hat játékos 19 és 22 év közötti. A fogadóirodák jelenleg együttműködnek a rendőrséggel az ügy kivizsgálásában. Neil Paterson a rendőrségtől elmondta, hogy ez az első ilyen jellegű eset.

„Az esport valóban egy feltörekvő sportágazat, ezzel együtt egyre több fogadási lehetőség is van” – mondta.

Szerinted milyen büntetés járna annak, aki így csal?

×