Régóta küzd az LCS-ben a Echo Fox League of Legends csapata, de a Rick Fox-ot és Amit Raizada-t érintő botrány után inkább eladják helyüket.

Az Echo Fox League of Legends csapata régóta bajban van, de a Rick Fox-os botrány tett be végleg az organizációnak. Rick akkor hagyta ott a vállalatot, amikor állítólagosan az egyik befektető, Amit Raizada rasszista megjegyzéseket tett a cég korábbi vezérigazgatójára, Jace Hall-ra. Rick remélte, hogy a befektetők törődnek majd az incidenssel, de ez sajnálatosan nem történt meg.

kép forrása: engadget.com

A Riot Games is felfigyelt az esetre, habár Amit állítja az egész csak hazugság, mégis a játék fejlesztői is változtatásokat vártak el a csapattól. Rick ultimátumot adott a vezetőségnek, ha kirakják Amit-ot, ő marad és folytatja tevékenységét az Echo Fox csapatáért. A Riot Games is egyet értett ezzel és arra kérte a vezetőséget, hogy mindenképp lépjenek az ügyben.

A cég viszont nem tett semmit, így az LCS 10. helyét áruba bocsátják. Elsőre úgy tűnt a Kroenke Sports & Entertainment veszi majd meg, de közben ők is szorult helyzetbe kerültek, az őket beperlő Sentinels-el. A pereskedés miatt, elálltak az üzlettől, így a pozíció még mindig eladó. Ebből kifolyólag szüntették meg a játékosok szerződéseit, de nyilatkozatuk szerint mindent megtesznek, hogy egykori sportolóik folytathassák karrierjüket és a számukra megfelelő helyre kerülhessenek.

A vállalat Apex Legends és Street Fighter csapata zavartalanul működik tovább.

×