Az SK Telecom T1, az Afreeca Freecs és a Gen.G versenyzik még a Playoff-ba jutásért az LCK Summer Split utolsó meccseiben.

Az LCK nyári szezonja kifejezetten élvezetes volt a nézők számára, mivel megdőltek a csapatok között kialakult erőviszonyok. Tavasszal ugyanis a Griffin 15-3-ra végzett, az SK Telecom T1 pedig 14-4-re, ami szilárd fölénynek tűnt a többiekkel szemben. Ugyanígy erős szezont zárt tavasszal a Kingzone DragonX és a Sandbox Gaming is.

A jelenlegi állás viszont már nem olyan domináns, ezért nagy verseny alakult ki a csapatok között a Playoff utolsó helyeiért. A három csapat van még küzdelemben: az SK Telecom T1, az Afreeca Freecs és a Gen.G.

Gen.G

A Gen.G csapata számára lesz a legnehezebb a bejutás, nekik nyerniük kell, méghozzá tisztán. Ha elverik a Damwon csapatát 2-0-ra akkor egyből bejutottak a Playoff-ba. Azonban ha 2-1-re nyernek akkor már csak úgy van esélyük, ha az SKT kikap a Sandbox-tól.

SK Telecom T1

A tavaszi playoff megnyerése után senki se gondolta volna, hogy pont az SKT nem tudja bebiztosítani a helyét a nyári meccseken. Habár volt a szezonban egy 9-es győzelmi sorozatuk végül így is 10-7-es győzelmi arányt sikerült produkálniuk. Azonban ha megverik a jelenleg harmadik helyen álló Sandbox-ot bebiztosíthatják helyüket.

Egy 2-0-ás Sandbox győzelem esetén csak akkor maradhatnak bent, ha a Gen.G veszít a Damwon ellen.

Afreeca Freecs

Jelenleg 11-7-es statisztikával a negyedik helyen állnak. A bejutáshoz az SKT-nak veszítenie kell a Sandbox ellen vagy a Gen.G-nek a Damwon Gaming ellen. Ha mindkét csapat győz, akkor már a nyerési arányokon múlik minden.

Mindezt még a mai napon figyelemmel kísérhetjük a Twitch.tv-n, vagy a Riot saját oldalán.

A dotesports információi alapján.

×