A mobilon játszható MOBA fejlesztőinek nagy tervei vannak az esportban. Lehetséges, hogy a Mobile Legends: Bang Bang a jövő nagy esport címe lesz?

A Mobile Legends: Bang Bang (MLBB) egy online MOBA játék, mely 2016-ban jelent meg Android-ra és iOS-re. A játék azóta elérte az 500 millió letöltést és 75 millió aktív játékost gyűjtött össze a fejlesztő Moonton szerint. A kiadó most arra készül, hogy játékukkal letarolják az esport világot.

Az MLBB nagy népszerűségnek örvend Délkelet-Ázsiában, a Fülöp-szigeteken és Indonéziában pedig már rendelkezik esport bajnokságsorozattal, Mobile Legends: Bang Bang Professional League (MPL) néven. Az MPL Malajzia/Szingapúr már a negyedik szezonnál tart, több mint 100 ezer dolláros nyereményalappal. Az Esport Charts szerint a tavaly júliusi MLBB SEA Cup több mint 276 ezer nézőt érdekelt – írja a Dotesport.

https://youtu.be/_SVLQEwIMUQ

 

Az MLBB ráadásul a Southeast Asian Games 2019 részét képezi majd, mely idén november 30-tól egészen december 11-ig tart majd a Fülöp-szigeteken. A SEA Games lesz elvileg az első olyan, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szabályait követő sportesemény, ahol esport versenyen érmet lehet nyerni.

A játék nem volt annyira reklámozva nálunk, inkább Ázsiában promótálták. A múlt hónapban zajló Moonton Epicon 2019 után azonban úgy tűnik, hogy a fejlesztő változtatni szeretne ezen. A rendezvényen ugyanis bejelentették, hogy a játék olyan alapvető frissítéseket kap, mely nem csak az eddigi problémákat szünteti meg, de talán a nyugati játékosok is sokkal nagyobb kedvet kapnak hozzá.

Kép forrása: Moonton

James Wang, a Moonton üzletfejlesztési menedzsere mindenkit arról biztosított, hogy a játék rengeteg új tartalmat kap. Az MLBB World Championship (röviden M1) az év végén indul, 250 ezer dolláros nyereményalappal, mely bár Indonéziában kerül megrendezésre, az első nemzetközi verseny lesz a MOBA történetében.

Regionális selejtezőt tartanak például Oroszországban, Törökországban, Brazíliában és az Egyesült Államokban is. A bajnokság lehetőséget adhat arra a fejlesztőknek, hogy az MLBB megerősödjön az esportban, és talán a jövő egyik meghatározó címe legyen.

Ez azonban nem lesz könnyű feladat, hiszen a játék nyugaton -jelenleg- nem olyan népszerű, mint Délkelet-Ázsiában. A kérdés az, hogy a frissítések elegendők lesznek-e ahhoz, hogy legalább akkora közösséget mozgasson meg nyugaton is, mint Ázsiában.

Szerinted nagy jövő előtt áll az MLBB?

×