A Cyberathlete Championship Series bejelentette teljes mértékben nőknek szóló bajnokságát, ami szeptember és november között zajlik majd.

A CCS új, kizárólag nőknek szóló ligája Észak-Amerikában, illetve Európában indul azzal a céllal, hogy bemutassa a kiemelkedő tehetséggel rendelkező női Rainbow Six: Siege játékosokat – írja a Siege.gg.

Persze nem ez az első alkalom, hogy Siege-ben csak női bajnokság indul. Latin-Amerikában például már több is volt, többek között a Circuito Feminino bajnokság, az LSA Circuiton, vagy a Women’s Super League. Ezek a versenyek segítették elő, hogy a lányok minél közelebb kerüljenek a profi esporthoz.

Erre nagy szükség is van, amit jól tud a Gen.G is, ami nemrégiben a Bumble együttműködésében hozott létre csak lányokból álló Fortnite csapatot. Ami a Rainbow Six: Siege profi ligáit illeti, a Pro League-ben jelenleg csupán két női játékos és két edző van az egész világon.

Játékosok:

  • Goddess (Soniqs)
  • Loona (Team SiNister)

Edzők:

  •  uyen (FURY)
  • Lyloun (Team Vitality)

Jessica „Jess” Boldend, aki korábban a PENTA Pro Geague csapatának edzője volt, most a CCS bajnokságsorozat egyik szervezője.

„A célunk az, hogy lehetőséget biztosítsunk az észak-amerikai és európai női csapatoknak. Ezzel együtt szeretnénk kiemelni, hogy milyen sok tehetséges női játékos van, akik jól helytállnának a Pro vagy Challenger ligákban is. A rövidtávú és hosszútávú célok egyaránt fontosak” – mondta Jess a Siege.gg-nek.

Jess a PENTA-nál – Kép forrása: PENTA_Sports

„Sok lány fél kompetitív csapatba belépni, vagy bajnokságon indulni. Szeretnénk megtörni ezt a jeget és megmutatni, hogy a kompetitív világ nem egy ijesztő környezet, sokkal inkább egy olyan hely, ahol mindenki fejlődni tud” – tette hozzá.

A bajnokság szabályait tekintve nem sokban tér el a Pro League szabályaitól. Regisztrálni augusztus 18-tól egészen szeptember 7-ig lehet majd. Érdemes figyelni tehát a CCS Twitter oldalát. Nem sokkal ezután szeptember 18-én el is indul a verseny.

A CCS kezdeményezése valószínűleg komoly előrelépés annak érdekében, hogy egyre több női játékost lássunk az esportban, megszüntetve a korábbi előítéleteket és zaklatásokat.

×