A Bumble és a Gen.G bejelentette a teljesen női tagokból álló Fortnite csapatát, melytől azt is remélik, hogy megváltoztatja a nők helyzetét az esportban.

A Bumble nevű társkereső alkalmazás azzal tűnt ki a többi közül, hogy kifejezetten a nők igényei szerint épült fel. Az alkalmazásban ugyanis például a heteroszexuális match esetén mindig a nők kezdeményezhetik a beszélgetést, a férfiak nem.

Az Adweek nemrég megjelent cikke szerint a Bumble most a Gen.G-vel közös együttműködésben hozott létre egy női Fortnite csapatot, mely abban segíthet, hogy vonzóbbá és egyszerűbbé teszi a lányok számára az esportot. A cikket író Mitch Reames szerint jelenleg ugyanis a férfiak uralják a terepet.

Ez valószínűleg mindenki számára egyértelmű, de azért tudunk pár női sikertörténetről az esportban. Ma a világhírű esport szervezet bejelentette partnerségét a 65 millió felhasználóval bíró Bumble társkereső alkalmazással, így létrejött a Team Bumble.

Team Bumble – Kép forrása: Bumble / Gen.G

Az esport világában mindazonáltal egyértelmű a játékosszám növekedése, néhány nő pedig a legjobb esport ligákba is bejutott. Se-yeon “Geguri” Kim például Shanghai Dragons színeiben versenyez az Activision Blizzard’s Overwatch League-ben, Chiquita “Chiquita126” Evans pedig az év elején az első női játékos volt az NBA 2K League-ben. A nemrégiben zajlott Fortnite világbajnokság 178 döntőse között azonban egyetlen nő sem volt.

A nemek közötti egyenlőtlenség tehát egyértelmű az esportban, különösen a nők zaklatása és a képviselet hiánya miatt. A Bumble új csapata abban bízik, hogy megoldja ezt a problémát.

A csapat létrejöttének első mérföldköve volt, amikor a Gen.G szerződtette Tina “Tinaraes” Parez-t és Madison “maddiesuun” Mann-t még 2018-ban. Tinaraes például negyedik lett a Fall Skirmish Fortnite versenyén, ami a játék első bajnokságainak egyike volt. Ők a népszerű steamer Kristen “KittyPlays” Valnicek vezetése alatt lettek a csapat első tagjai, azóta pedig felvettek két új tagot, hogy bővítsék a sikeres női Fortnite játékosok listáját.

„Nagyon örülök annak, hogy a Bumble a partnerünk, és hogy hatással lehetünk a gamer világra. Fényes jövő áll előttünk és alig várom, hogy lássam milyen hatást érünk el együtt” – mondta KittyPlays.

 

A Bumble ugyan alapvetően egy forradalmi társkereső alkalmazásként indult, azóta kibővült az emberi kapcsolatteremtésben. A Bumble BFF például egy olyan platform, ahol az emberek egyszerűen csak barátkozhatnak és ahol többek között a gamerek alkothatnak csapatot. Bevezettek ugyanis egy gaming badge-et (jelvényt), amely jelöli a felhasználó profilján a játék iránti érdeklődést. Ha így lépnek az emberek kapcsolatba egymással, talán más játékosokat is segíthetnek abban, hogy egy kevésbé toxikus esport közösséget hozzanak létre.

Lehetséges, hogy a Bumble alkalmazás hozza majd össze a következő generáció női esportolóit, és ahogy a Gen.G játékosai, ők is ott versenyezhetnek majd a legjobbak között. Reméljük, hogy a Bumble és a Gen.G együttműködése tehát segíti a nemi egyenlőtlenséget, vagy legalább enyhíti a zaklatás és negatív megítélés mértékét.

Lehet, hogy a következő bajnokcsapat hamarosan összefut a Bumble BFF-en.

×