Az élő adást figyelő játékosok, próbálnak egy streamer ellen előnyt nyerni valamely játékban, most a ChessNetwork került ki győztesen.

A ChessNetwork csatornáján nemzetközileg elismert profi játékos játszik, akinek tanácsaiból tanulhat minden sakk rajongó. A játékok során részletesen elmagyarázza, melyik lépést miért teszi és milyen veszélyes szituációk merülhetnek fel. Az élő adásnak a hátránya, hogy ellenfelei bármikor belenézhetnek az adásba és belehallgatva a terveibe kihasználhatják ezt a tudást a saját előnyükre.

Valószínűleg ez történt tegnap előtt is, amikor a streamer észrevette ellenfele milyen jól reagál a nehéz szituációkra. Ezért trükkhöz folyamodott és csapdát állított fel a leskelődő ellen, majd szomorúan kezdte el taglalni, hogy hibát vétett és a következő lépéssel meg is nyerheti ellenfele a játszmát. Az ellenfél persze nem tudhatjuk, hogy biztosan nézte-e az adást, de egyből belépett a csapdába.

 

A ChessNetwork játékosa ennek persze nagyon örült és megjegyezte ez a stream startégia volt, nem átlagos sakk taktika. A klippnek azóta 80 000 nézettsége van, ami nem csoda, hisz mindenki szereti ha egy csaló pórul jár.

×