Az XRTFY a Ninjas in Pyjamas esport csapattal szorosan együttműködő, perifériákat gyártó cég. Mindkettő igazgatója Hicham Chahine, akiről most furcsa dolgok derültek ki.

A Dotesport beszámolója szerint Hicham Chahine elhagyja az XRTFY fedélzetét, miután a NiP esport csapat almárkájának vezetőjéről kiderült: sokkal tartozik a CS:GO játékosaiknak. Ezt egyébként Robin “Fifflaren” Johansson néhány héttel ezelőtt mondta egy interjúban. Ahogy fogalmazott: a szervezet vezetősége visszatartja azokat a pénzeket, melyeket ők kemény munkával versenyekkel nyertek.

A Creditsafe szerint Chahine július 28-án távozott az XTRFY igazgatótanácsából, mindössze öt nappal azután, hogy Fifflaren interjút adott Richard Lewis-nak. Annak ellenére, hogy elhagyta az igazgatótanácsot, Chahine továbbra is birtokolja a cég 50 százalékát, amely 2015 óta a NiP egyik főszponzora.

Hicham Chahine – Kép forrása: Esport Insider

Két nappal Fifflaren interjúja után más volt NiP játékosok is megerősítették a vádakat. Azóta Chahine megpróbálta megoldani a helyzetet úgy, hogy interjúkat egyeztetett weboldalakkal és újságokkal, illetve nyilatkozatot tett közzé a NiP weboldalán.

Fifflaren nemcsak azzal vádolta a NiP vezetőségét, hogy nem fizet a játékosainak, de azt is állította, hogy a szervezet pénzt lopott egy olyan PayPal számláról, amelyet egyébként jótékonyságra használtak.

Az cikk írásának idején sem az XTRFY, sem Chahine nem tett közzé nyilatkozatot a távozás kapcsán.

×