A Facebook, mely tulajdonosa a két említett alkalmazásnak, arra készül, hogy megváltoztassa a világszinten ismert appok nevét.

Az Instagram és a WhatsApp két olyan mobilalkalmazás, melyet a világon szinte mindenhol ismernek. Kevesen tudják azonban, hogy a két app a Facebook tulajdonában áll. Mark Zukerberg még 2012-ben vásárolta meg a fotómegosztó alkalmazást, 2014-ben pedig a WhatsAppot. A Facebook azonban lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy függetlenül működjenek.

A vállalkozásoknak saját vezetői, alkalmazottai és külön irodái vannak, ám a Facebook az elmúlt években egyre több erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy ne legyenek annyira függetlenek. Most bejelentették a két alkalmazás márkanevének módosítását is. A névváltoztatás lényege viszont annyi, hogy maga a Facebook név is bekerül.

Kép forrása: Engadget

Az Instagram tehát ezentúl Intagram from Facebook, a WhatsApp pedig hasonlóan WhatsApp from Facebook néven lesz elérhető a letöltési oldalakon. Az átnevezés célja az, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy mögöttük áll a Facebook. Ugyanakkor a Techacrobat szerint a Facebook nagy látomása az is, hogy egységes legyen az üzenetküldő alkalmazás mindhárom platformon.

Az új neveken kívül elvileg nem változik semmi. Ugyanakkor érdekesség, hogy az elmúlt évek alatt a Facebook, az Instagram és a WhatsApp sok funkciót vett át egymástól. Az Instagram történetek például bekerültek a WhatsApp-ba is, mint státusz, valamint a Facebook-ba, mint történetek. Mindezt talán pedig a Snapchat inspirálta.

Szerinted van értelme az átnevezésnek?

×