Miután feltörték, Tyler „Ninja” Blevins Instagram-fiókja tele volt hamis nyereményekkel és kamu linkekkel.

A híres steamer leírása is megváltozott, miután valaki átvette fiókja felett az irányítást. A bioban „Free iPhone XS” felirat volt olvasható, ami egy linket is tartalmazott, amiről a legtöbb ember pontosan tudja, hogy mennyire gyanús – írja a Dotesport. Az egyik posztban az volt olvasható: „1000 ingyen iPhone XS-t, V-Buck-ot, és sok minden mást osztok ki az Intagramon történetekben.”

Persze olyannyira tele volt minden promóciós linkekkel, hogy egyértelmű volt, hogy nem Ninja keze van a dologban, ráadásul a fiókot az éjszaka közepén törték fel.

Kép forrása: Dotesport

A hekkerek célja ilyenkor az, hogy információkat halásszanak emberektől, például hitelkártyaszámokat. Előfordulhat, hogy valaki óvatlanul telepít egy szoftvert, feliratkozik egy hírlevélre, amivel a számítógépről vagy a telefonról adatok tölthetők le.

Ninja Instagram oldalán a hekker több mint 13 ezer ember lájkot szerzett, remélhetőleg az ő adataik biztonságban vannak. Az óriási követőszámmal rendelkező Ninja persze csak egy azon streamerek közül, akik fiókját feltörték. Áprilisban DrDisrespect Twitch és Twitter fiókja esett áldozatul a hekkerek „áldott” tevékenységének. Úgy tűnik, Ninja azóta visszaszerezte az irányítást a fiókja felett, és törölt mindent.

Sajnos ilyen bármelyik hírességgel megtörténhet, az egyetlen dolog, ami mi követők tehetünk, hogy ne kattintsunk a gyanús linkekre.

×