Számos olyan Xbox Live és egyéb Microsoft fiókot törölnek augusztus 30 után, melyeket évek óta nem használnak. Persze azért van néhány kivétel.

Gondolom veled is előfordult már, hogy új regisztrációt alkotva az általad használni kívánt felhasználónév már foglalt, így arra kényszerülsz, hogy furcsa számmal egészítsd ki. Még rosszabb, mikor kiderül, hogy az általad választott felhasználónevet lenyúló delikvens nem is lépett be évek óta. Ez az érzés a Microsoftnál nem tart már sokáig, augusztus végétől ugyanis a vállalat elkezdi törölni ezeket a régen nem használt fiókokat.

A tisztogatás magában foglalja az Xbox Live és más Microsoft fiókokat is – írja a Criticalhit. Azok a fiókok, melyek több mint két éve nyugszanak némán, automatikusan törlésre kerülnek.

Ha bárki aggódik fiókja épsége miatt, és esetleg valami miatt mégsem tud bejelentkezni, annak nem kell izgulnia. Az aktív termékkel rendelkező fiókok ugyanis védve vannak.

Kép forrása: Microsoft

„Ha valaki a Microsoft fiókját használt a vásárláshoz, egy Microsoft termék vagy szolgáltatás vásárlásához, a fiók megmarad, az inaktivitás ellenére is. Ez azonban nem vonatkozik az gift cardokra és vagy az előfizetésen alapuló termékekre és szolgáltatásokra”olvasható a Microsoft közleményében.

Ugyanez vonatkozik a Live szolgáltatásra. Ha például éveken át nem léptél be az Xbox Live-ba, de az említett fiók segítségével vettél valamit a store-ban, akkor is védett vagy. A dolog egy picit valóban bonyolult, így két opció lehetséges.

Először is mindenképp olvasd el a részletes leírást, ha pedig ehhez nincs kedved, nem árt augusztus 30-ig bejelentkezni, ha szeretnéd, hogy fiókod megmaradjon. Mindenki más, nyugodjon meg.

Van nem használt Microsoft fiókod?

×