A CD Projekt RED fejlesztői arra törekednek, hogy játékukból a lehető legtöbbet hozzák ki. Egy interjúból kiderült, hogy a játék konzolokon is lesz olyan szép, mint PC-n.

A CD Projekt RED vezető tervezője, Alvin Liu a Wcctech-nek adott interjút, amiben az alacsony szintű hardverrel rendelkező rendszerek optimalizálásáról kérdezték.

„A konzolokat elsődleges platformnak tekintjük a CD Projekt RED-nél. Nyilvánvaló, hogy ha valaki jó drága PC-t épít, azon a játék szebb lesz, de a saját RED Engine-nek köszönhetően a játék grafikailag a jelenlegi konzolokon és a gyengébb gépeken is gyönyörű lesz” – mondta Liu.

Kép forrása: CD Projekt RED

Nem különösebben meglepő, hogy a fejlesztőcsapat elsősorban a konzolokra összpontosít, figyelembe véve a következő generációs hardvereket, mint a PS5 vagy az Xbox Project Scarlett. Egy korábbi VG247-es interjúban a CD Projekt Red munkatársai azt mondták: a Cyberpunk 2077 képes lesz a jövő játéktechnológiáit is kihasználni.

„A Cyberpunk nagyon fejlett. Technológiánk készen áll arra, hogy illeszkedjen az új generációihoz. A játékot úgy fejlesztettük, hogy ki tudja használni az erősebb hardvereket” – mondta akkor a CD Projekt Red elnöke, Adam Kiciński.

Lehetséges tehát, hogy a játék a jelenlegi, de a következő generációs konzolokra is érkezik, sőt maximálisan kihasználja majd az új rendszerek lehetőségeit. Sajnos ez már csak akkor derül ki, mikor mind a játék, mind az új konzolok és PC-k megjelennek, valamikor 2020-ban.

Konzolra vagy PC-re veszed meg a játékot?

×