Mulan eredeti története egy legendán alapszik, mely sok alkotónak adott ihletet. A Disney a rajzfilm után élőszereplős változatot készít.

Hua Mulan egy legendás harcos volt Kínában, történetét pedig a Mulan balladája című kínai regényben írták meg. A történet szerint a családban nem született fiú, így amikor beteg apját behívják a seregbe, Mulan férfinak álcázza magát és apja helyébe lép. A seregben aztán bátorságának köszönhetően nagy sikereket ér el, egészen addig, míg ki nem derül, hogy lány.

Az eredeti történet nem olyan mesebeli és boldog végkifejletet tartogat, mint a Disney rajzfilm változata. Készült belőle már számtalan film, tévésorozat, gyerekkönyv, sőt színpadi előadás is.

Kép forrása: Elite Daily

Néhány évvel ezelőtt Kínában készült el a legutóbbi feldolgozás, amiben nem csak rengeteg vér folyt, de drámai végkifejlete korán sem emlékeztetett a rajfilmre (Jackie Chan fia volt az egyik főszereplő). Aggodalomra azonban semmi ok, mert az új élőszereplős változat a Disney változat feldolgozása, így izgalmas kaland és gyaníthatóan happy end vár mindenkire.

 

Az új változatban a főszeplőkre sem lehet panasz. Mulant az a Liu Yifei játsza, akit nyugaton leginkább a 2008-as The Forbidden Kingdomból ismerhetünk. Tudjátok ez volt az a film, amiben Jackie Chan és Jet Li együtt szerepeltek. Ott Yifei egy bosszúra éhes lányt játszott. Partnere itt Donnie Yen lesz, akit remélem az utóbbi évek Ip Man sikerei, a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet, vagy a xXx: Újra akcióban után senkinek nem kell bemutatni. Mint a császár, még Jet Li is feltűnik.

https://youtu.be/3uVtrbgR09A

 

A filmet 2020-ban mutatják be.

Poénnak pedig itt egy részlet a szintén Disney film alapján készült kínai minisorozatból, amiben fiatal gyerekszereplők játsszák el a történetet, hihetetlen pontosan.

×