A Microsoft, a Sony és a Nintendo arra készül, hogy a konzolgyártás egy részét megszüntesse Kínában és máshová helyezze. Ennek oka Amerika lenne?

Nemrégiben új törvényt hoztak az Egyesült Államokban. A Kínában gyártott termékekre új, 25 százalékos vámot vetettek ki, ami természetesen érinti a konzolok árát is. A Microsoft, a Sony és a Nintendo nemrégiben nyilvánosan is kifejtette álláspontját ez ellen: egy közös nyilatkozatot adtak ki, melyben leírták, hogy az új vám milyen módon nehezítené meg a játékkonzolok értékesítését. A három vállalat azóta elgondolkozott, hogyan kerülje meg a problémát – írja a VG247.

A Nikkei Asian Review nemrég arról számolt be, hogy a három cég konzolgyártó üzletének egy részét megszünteti Kínában és máshová helyezi, követve a nagy hardvergyártók, a HP, a Lenovo, az Asus és a Dell példáját. Az új országok keresésének persze ez csupán az egyik oka. A másik az, hogy a kínai gyártási költségek folyamatosan növekszenek.

Kép forrása: IndustryWeek

A Microsoft Thaiföldben és Indonéziában gondolkodik, míg a Nintendo Vietnamot részesítené előnyben. Hogy ez miért fontos? Mert ettől függ a jövőben az, hogy mennyibe kerül majd egy-egy konzol, még a meglévő modellek esetében is.

Lehetséges tehát, hogy a jövőben a konzolok egy részéről eltűnik a sokak által félve emlegetett „Made in China” felirat a termékekről?

Mit gondolsz a cégek döntéséről?

×