Jelenleg a Nintendo az egyetlen, ami még szállt be a felhőalapú játékszolgáltatások színterére. A vezetőség azonban elismerni, hogy lépést kell tartani a technológiával.

Bizonyos értelemben a Nintendo egyébként sikeres konzolja, a Nintendo Switch már nagyjából azt kínálja, amit a felhő alapú játékszolgáltatások is: játék bárhol, bármikor, tévén és hordozható formában egyszerre. Nemrégiben a vállalat vezetőit arról kérdezték: mit gondolnak a felhőalapú játékszolgáltatásokról, mely lehetővé teszi a játékok futtatását egy internetkiszolgáló által, anélkül, hogy szükség lenne egy konzolra? A Nintendo vezetői hisznek abban, hogy a cloud gaming része lesz a Nintendo életének, hiszen lépést is kell tartaniuk a technológiával – írja a The Verge.

Kép forrása: Wikipedia

A Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa azt mondja: bár nem lesz minden játék felhőalapú, a technológia határozottan fejlődik.

„Olyan jövőt látunk, amiben a felhő és streaming szolgáltatások egyre több lehetőséget kínálnak a játékfejlesztők és a fogyasztók számára. Ezzel lépést kell tartanunk. Ha ezek a változások megnövelik a világon a videojátékkal játszó emberek számát, az több lehetőséget kínál nekünk is arra, hogy a világon egyre jobban megismerjék a Nintendo által kínált szórakozást” – mondta.

Shuntaro Furukawa – Kép forrása: Nintendo

A Nintendo játékrendezője, Shigeru Miyamoto (a Mario, a Zelda és Donkey Kong alkotója) egyetértett abban, hogy a „felhőalapú játékok egyre szélesebb körben elterjednek majd a jövőben”, de nem hiszi, hogy a technológia szükségszerűen lecseréli az olyan konzolokat, mint a Switch.

A Nintendonak jelenleg nincs felhőalapú játékszolgáltatása, mint a Sony-nak, a Microsoft-nak, vagy a Google-nak. A Nintendo tehát alapvetően nincs ellene a technológiának, azonban egyelőre még vizsgálják, hogy a szolgáltatás mennyire működőképes. Ha kell biztosan lépni fognak.

Úgy tűnik, hogy a vállalat a Pokémon és a Switch rendkívüli sikereinek köszönhetően egyre több új lehetőséget kínál a rajongók számára. A napokban például a Switch Online előfizetőinek száma túllépte a 10 milliót.

×