Tegnap írtunk arról, hogy a készülő Kis hableány élőszereplős film főszerepére Halle Bailey-t választotta a Disney. A rajongók petíciót indítottak.

Úgy tűnik nem mindenki elégedett a Disney döntésével, és máris petíció született, melynek célja, hogy ne a fiatal Halle Bailey játssza Arielt a készülő Kis hableány filmben. Miközben a rendező Rob Marshall bejelentette, hogy megtalálta a legjobb színésznőt a szerepre, közben a közösségi oldalakon a rajongók ellenérzésüknek adtak hangot.

Szinte pillanatokkal a bejelentés után Brit Harper indított petíciót, amiben arra kéri a Disney-t, hogy vizsgálja felül a döntést. A petíciót már majdnem 4 ezren írták alá.

Kép forrása: change.org

„Hosszas keresés után rájöttem, hogy Halle rendelkezik a szellem, a szív, az ifjúság és az ártatlanság ritka kombinációjával, olyan tulajdonságokkal, melyek szükségesek ennek az ikonikus szerepnek a megformálásához. Nem beszélve arról, hogy gyönyörűen énekel” – mondta Rob Marshall, a film rendezője a sajtótájékoztatón.

Természetesen nem csak a Disney döntése, de a felháborodás is számos negatív visszhangot szült. Sokan ugyanis az egyet nem értést, illetve magát a petíciót rasszistának tartják és ez még a legenyhébb kifejezés, amivel illették. A rajongók azzal érvelnek, hogy az eredeti Kis hableány, az az Ariel, fehér bőrű, kék szemű és vörös hajú: a remake változatban is szerepeljen hát így.

A Kis hableány további szereplőiről egyelőre nincs hír, azonban a rajongók máris kezükbe vették az irányítást. Petíció indult ugyanis azért is, hogy Lizzo legyen Ursula a filmben. Lizzo egy ismert amerikai énekes, rapper és színésznő, aki sok filmben ráadásul magát alakította. A rajongók most úgy gondolják: ő lehet a legmegfelelőbb Ursula szerepére.

Lizzo – Kép forrása: Washington Post

A Disney állítólag jelenleg Melissa McCarthy-val tárgyal a szerepről, de a rajongók által indított petíciót már majdnem 3 ezren írták alá.

Te mit gondolsz a Disney döntéséről?

×