Nem először téma a Sandman filmadaptációja, azonban úgy tűnik végül a Netflix veszi szárnyai alá a projektet. A képregényből tévésorozat készülhet.

A Sandman, avagy a Homokember Neil Gaiman 1998 és 1996 között megjelent DC képregénye, mely az egyetlen képregény, ami elnyerte a World Fantasy díjat. A sorozat főszereplője Sandman, az álom emberalakú istene, a nyugati kultúrák folklórjának egyik figurája, magyar fordításokban általában mint „álommanó” jelenik meg.

A képregényből több alkalommal akartak már filmet készíteni, azonban a korábbi projektekből nem lett semmi. Most azonban hivatalosnak tűnik, hogy az élőszereplős sorozatot a Netflix készítheti el – írja a Variety. A hírek szerint a sorozat végül azért került a Netflix-hez, mert az HBO szerint túl drága a produkció.

Kép forrása: Previews World

A The Verge szerint a sorozat írója az az Allan Heinberg, akinek az igen jól sikerült Wonder Woment is köszönhetjük. A sorozat készítésében pedig producerként Neil Gaiman is részt vesz.

Magyarországon 2009-ben jelent meg az első könyv a Cartaphilus Kiadó gondozásában Sandman, az Álmok Fejedelme – Prelűdök és noktürnök címmel.

Te ismered a képregényt?

×