A játékosok a rivaldafénytől frissítéseket remélnek.

A Bethesda által kiadott és az Id Software stúdió által fejlesztett Quake Champions játék egész éves FACEIT  versenysorozatot kap. A kezdésre nem is kell sokat várni, már idén augusztustól elindul a Quake Pro League, amely 2020 július 25-én ér majd véget a QuakeCon rendezvényen.

kép forrása: esportsinsider.com

A Quake 4 után 12 évet kellett a rajongóknak várni a sorozat újabb tagjára a Quake Champions-ra. A játékot eleinte pozitívan fogadták, de később ahogy a stúdió ígéretével ellenben, nem volt hajlandó frissítéseket és több tartalmat a játékhoz kiadni, sorra elfordultak tőle a játékosok. A Steam platformján sorra olvashatjuk az játékosok panaszait a nem tökéletesen optimalizált, jó alappal de kevés tartalommal rendelkező játékról. Most abban reménykednek, hogy a bajnokság hírére feltámadhat a játék és a stúdió komolyabb figyelmet szentel majd neki.

A megmérettetésben 20 kiválasztott játékos vesz majd rész, 10 az amerikai és 10 az európai térségből. A meccseket természetesen végignézhetjük majd élőben is.

„A Quake alapköve a FACEIT-nek. A cég alapítói közül mindenki komolyan részt vett a Quake III kompetitív szcénájában, ez volt, ami először megszerettette velünk az esport világát”

„Michele Attisani, Co-Founder & CBO of FACEIT”

×