Ha alapvetően érdekel titeket a Cyberpunk 2077 című játék, biztos tudjátok, a történet alapja egy társasjáték. Egy új kiadás felfedheti a játék előzményét.

Még mindig óriási hype övezi a Cyberpunk 2077 megjelenését, így itt az ideje, hogy a készülő asztali RPG-t is behype-oljuk. Már ha van ilyen kifejezés. A lényeg, hogy létezett egy társas-szerepjáték Cyberpunk 2020 címmel, aminek első kiadása 1988-ban jelent meg, története pedig a játék alapja lett. A Cyberpunk 2020 és 2077 közötti időszakról valószínűleg az új kiadású szerepjátékból fogunk bővebb képet kapni – írja a pcgamesn.

Kép forrása: R. Talsorian Games

Az R.Talsorian Games által készített Cyberpunk RED című RPG tehát a hírek szerint valamikor augusztusban kerül a boltokba. Az induló kiadás természetesen tartalmazza majd az eredetin alapuló játékszabályokat, illetve testreszabható karaktersablonokat.

A frissített kiadás valamikor a Cyberpunk 2020 és a negyedik vállalati háború után játszódik, de a CD Projekt Red játékának eseményei előtt. Az R.Talsorian kiadó közösen dolgozott a játék fejlesztőivel, hogy a két történet összefüggő egészet alkosson. A Cyberpunk Red így CD Projekt logóval is rendelkezik majd. Az asztalon tollal és papírral játszható szerepjáték alkotói elmondták, hogy amióta a bejelentették a videojátékot, azóta 400 százalékkal nőtt a Cyberpunk 2020 eladása és azóta is folyamatosan veszik.

Ha érdekel, hogyan is játszható a Cyberpunk társas, nézz bele az alábbi videóba. Persze csak, ha nagyon ráérsz…

 

Na, kipróbálod a társast?

×