Azért csődbe még nem mennek…

A Superdata adatai szerint, idén májusban 38%-kal kevesebb bevételt hozott a Fortnite az Epic games számára, mint tavaly ugyanekkor. Ahogy látható, a Fortnite még mindig szépen teljesít a többi játékhoz viszonyítva, legfőképpen azért, mert a többi játék kizárólagosan egy platformot céloz meg, míg a Fortnite mindegyiket.

kép forrása: superdataresearch.com

Az áprilisban mért adatokhoz viszonyítva, persze szignifikánsan több bevételt hozott a játék, ami a Season 9 megjelenésének tudható be, mivel ilyenkor mindenki megveszi az új Battle Pass-t.

A Fortnite azonban teljesen lemarad a mobil játékoktól, amik a legjobban profitáló szektor. A játék a  10 legtöbb bevételt hozó mobil játék listájára se került fel 2019 májusában. Az eladások persze ott is komoly nyereséget hoznak, azonban a játék ezen a platformon nagyon nehezen játszható, ami magyarázhatja ezt a kiesést.

kép forrása: fiverr.com

Az esés mögött szerintem az áll, hogy a Fortnite-nak is lejárt a megjelenés utáni időszaka. Ez persze a Fortnite plaftormokon átívelő és közmédiában szereplő természete miatt sokkal tovább tartott, de ahogy minden más játék ez is be fog állni egy közel fix játékosszámra.

Továbbá a Fortnite legnagyobb bevétele a Battle Pass után, a skinek. A skinek azonban eleinte nagy időközönként érkeztek és ezért sok játékos mindet megvette, mert így nem látták problémának a költekezést. Idén azonban sokkal több ilyen kiegészítő látott napvilágot, ezért a vásárlók megválasztják mire költenek. Kinek kell több mint 50 skin, hisz csak a mostani Battle Pass 8 skint tartalmaz, amik közül több személyre is szabható.

Nektek hány skinetek van és hányat használtok?

×