Az alvás úgy is túlértékelt…

A Paranormal Activity filmsorozat első része 2007-ben látott napvilágot, rendezője Oren Peli volt, akinek mindösszesen 15 ezer dolláros költségvetése volt a projektre. A Blair Witch Project mintájára a stúdiófelszerelések helyett egyszerű kézikamerákkal felvett anyagból rakták össze a filmet. A mű meglepő sikert aratott és nem kevesebb mint, 193 milliós összbevételt hozott, így lett az egyik legnagyobb profitú film. Ezután a Paramount/Dreamworks vásárolta fel a copyright jogokat, hogy újabb filmekkel gazdagítsák magukat és a nézőket.

kép forrása: loody-disgusting.com

A történet általában átlagos embereket követ, akikkel megmagyarázhatatlan dolgok történnek. A műfaj kulcsa, hogy valós felvételeknek tűnik a film minden része, mivel nagyrészt biztonsági kamerákból áll és a szereplők által kézben tartott kamerák anyagából. A néző könnyen azonosulhat a karakterekkel, mivel azok ugyanolyan hétköznapian reagálnak mindenre, mint mindenki más. Félnek, sírnak menekülnek és néha őrületbe is kergetik őket a természetfeletti jelenségek. Ha valaki azt hinné történik valami a házában, kamerákat szerelne fel, ha azt hiszi lát valami természetfeletti elővenné a telefont és megpróbálná megörökíteni a jelenséget és ugyanolyan videókkal rendelkezne végül, mint a filmben látottak.

A széria azóta 900 millió dollárra rúg, így nem is vitás, hogy folytatja a Blumhouse a történetet. Az utolsó rész 2015-ben jelent meg amelyben egy démon zaklat egy szerencsétlenül járt családot.

Boooooooo!

×