A Pokémon első és legfontosabb szlogenjét mindenki ismeri: „szerezd meg hát mind”. Sajnos a Pokémon Sword and Shield-ben ez nem lesz lehetséges.

Szomorú hír ez a Pokémon rajongóknak, de előbb vagy utóbb be kellett következnie. Már olyan sok Pokémon létezik, hogy egyszerűen lehetetlen minden egyes fajt megjeleníteni a játékokban. A Nintendo is megerősítette, hogy a Sword and Shield nem támogatja a Nemzeti Pokedex-et, ami azt jelenti, hogy a Galar régióban nem mindegyik Pokémon lesz elérhető -írja a Famitsu.

A Sword and Shield ugyanakkor rengeteg jól ismert szörnyet felvonultat, sőt a korábbi játékokból is átmenthetjük a régi kedvenceket (a Pokemon Home szolgáltatással), persze csak akkor, ha egyébként az része a Sword and Shield világának. Ha az adott Pokémon nem támogatott, nem lehet átmenteni.

Kép forrása: gamedustria.com

Az persze nem világos, hogy mely Pokémonok nem kerülnek bele a játékba, de teljesen érthető a dolog, tekintve, hogy a Pokémon univerzumában már több mint 1000 Pokémon van. Ha belegondolunk, hogy mennyi egyedi animációt, renderelést, beállítást jelent ez, ráadásul HD-ben, akkor teljesen érthető, hogy nem fér bele mindegyik.

A fejlesztő Game Freak produere, Junichi Masuda azt mondta: nem volt könnyű ezt a döntést meghozni, de reméli, hogy a minőség érdekében jól döntöttek.

„Személy szerint nagyon szomorú vagyok miatta. Természetesen azt akartam, hogy az összes Pokémon benne legyen. De sajnos meg kellett hozni ezt a döntést. Nem volt más választásom, a minőség mellett döntöttem” – mondta.

Kép forrása: Polygon

Annak ellenére, hogy már most vannak értetlenkedő és panaszkodó rajongók az ügy miatt, valószínűleg sokan elégedettek lesznek így is. Persze még az is lehet, hogy a jövőben frissítik a játékot és végül mindegyik zsebszörny belekerülhet.

Melyik Pokémonnak örülnél a Sword and Shiled-ben?

 

×