A Niantic Games legújabb lokációalapú mobiljátéka, a Harry Potter: Wizards Unite ezen a héten már elérhető okostelefonon. Elő hát a pálcákkal!

Az új Harry Potter mobiljáték ötvözi a jól bevált Pokémon GO stílusát a helymeghatározást alapult vevő RPG-mechanikával. A játék lényege, hogy a titokzatos Calamity által mágikus tárgyak szóródtak szét a muglik világában. A varázslóknak ezeket kell visszaszerezniük, hogy megakadályozzák a mágia leleplezését és a varázslók titoktartási törvényének megsértését.

 

Az említett ereklyék sajnos, vagy nem sajnos nem csak tárgyak lehetnek, hanem megjelenhetnek egy-egy legendás állat, vagy gonosz varázsló képében is, így elkerülhetetlen a harc. Ezen kívül természetesen találkozhatunk néhány a könyvekből, illetve filmekből elemmel is. Akár többjátékos módban is játszható lesz, ahol csapatként harcolhatunk más játékosok ellen.

Az egyik legérdekesebb részei a játéknak az úgynevezett AR Portkey pontok, melyek olyan mágikus helyek, amiket a telefon kamerájának segítségével tudunk körbejárni. A játékot egyébként több régióban már január óta tesztelik, de most június 21-től globális régióban is elérhető lesz. Reméljük, hogy ebbe Magyarország is beletartozik majd!

Már fáj a fogad a Harry Potter játékra, igaz?

×