A japán játékok kedvelői talán örülni fognak, hogy egy rég megjelent kedvenc folytatása végre bemutatásra kerül. Itt a Shenmue 3.

A Shenmue 2 kiadása óta 18 év telt el, akkor a játékot még Sega Dreamcast-en lehetett játszani. Utóbbi konzol ugyan nem volt annyira népszerű nálunk, de akinek volt, biztosan ismerte a Shenmue címet. A világ nagy részén óriási rajongótábor alakult, így mindenki nagyon várta a folytatást. Yu Suzuki rendezőnek és egy remekül sikerült Kickstarter kampánynak köszönhetően úgy tűnik, végre megjelenhet, persze csak akkor, ha nem csúsztatják megint – írja a techradar.

 

A játék az előzetesek alapján továbbra is a harcművész Ryo Hazuki kalandjait követi, aki apja gyilkosát keresi a 80-as évek Kínájában. Az akció-kalandjáték ezúttal PC-re és PS4-re érkezik, ha minden igaz 2019. november 19-én.

A játék eredetileg egyébként 2017 decemberében kellett volna megjelenjen, de ismeretlen okból aztán mégis 2018-ra ígérték. A kiadó Deep Silver aztán 2018-ban bejelentette, hogy a kiadást elhalasztják: majd 2019. augusztus 27-én érkezik. A nemrég megjelent előzetesben pedig már egy még későbbi novemberi dátum szerepel. Ennek fényében csak remélni tudjuk, hogy nem lesz további késés.

 

A Shenmue sajátossága egyébként a sok-sok minijáték volt, amiből a kiadó szerint ezúttal sem lesz hiány. A GamesRadar információi szerint pedig a játék nyílt világú lesz, de nem úgy, ahogy más játéknál tapasztaltuk.

Te kipróbálod majd a Shenmue 3-at?

×