Xxif és Ronaldó két hét bant kapott az Epic Gamestől, ezután pedig újra neveztek és kijutottak a világbajnokságra.

Szépen telnek a világbajnoksági selejtező hetei a Fortnite-nál. A fődíj, 30 millió dollár de már a kijutásért, jó teljesítményért is jó pénzjutalmak járnak.

A játékosok egy pontrendszer szerint kerülnek rangsorba, amely a többi játékos kiejtésén és minden meccsben elért jó pozícióban maradáson vagy győzelmen alapszik. Ha sokat ölsz vagy sikerül bekempelned magad a legjobb 10/5/3 közé szépen gyűlhetnek a pontjaid. Ezért sokan agresszív vagy teljesen passzív játékstílust öltenek magukra a vb idejére.

Még május elején történt, hogy a világbajnoki selejtezőről kibannoltak két játékost csalásért. Xxif és Ronaldo voltak a tettesek, akiket azzal vádoltak, hogy barátaikat vették rá, hogy pontokért feláldozzák magukat a duónak.

A selejtezőre kijutni is el kell érni az aréna 300-pontos szintjét ami lehetetlennek tűnik olyan játékosok számára akik inkább a követ lövik, mint az ellenfelet. Pedig a videón ezeket a megmozdulásokat látjuk Xxif ellenfeleitől.

Az Epic Games munkatársai is utánanéztek a duónak és ők is belátták, hogy a játékosok csalással próbáltak kijutni New Yorkba a világbajnokságra. Ennek ellenére a büntetésük lazának mondható, csupán két hét eltiltást kaptak. Az átlagember feltételezné, hogy ezzel együtt nem indulhatnak többé versenyeken. Az átlagember pedig tévedne.

Ugyanis a két hét leteltével a két játékos békésen visszajelentkezett és nekimentek a selejtezőknek megint, majd elérve a szükséges pontokat, garantált helyet kaptak New Yorkban a világbajnokságon.

Sok sikeres játékos is streamer is kifejezte csalódottságát ezzel kapcsolatban de úgy tűnik az Epic Games nem kíván továbblépni az ügyben. A két játékos pedig azt nyilatkozta, szerintük az eltiltás sem volt jogos és alig várják a new yorki megmérettetést.

Vajon hány játékos fog ezután megpróbálkozni ugyanezzel, ha nincs következménye? Két hetente megpróbálni kicsalni fix 50 000 dollárt vajon kinek nem éri meg?

×