A Riot Games fontolgatja, hogy erőteljesen nerfeli Aatrox karakterét a 9.12-es League of Legends frissítésben. Kikerülhet az újjáéledés.

Aatrox-nak igen érdekes és elég OP képessége van. Ha a World Ender ulti működésben van, nem csak gyorsabb és repül a karakter, de „újjá is éled”, ha esetleg elfogy a HP-ja, köszönhetően a gyógyulásnak.

A Riot Games fejlesztői a Twitteren osztották meg szándékaikat a League of Legends játékosaival, miszerint szeretnék módosítani az egyik legerősebb karaktert: Aatrox-ot – írja a DotEsport. A hős ugyanis elvesztheti kulcsfontosságú képességét a 9.12-es frissítésben. A vezető tervező David Capurro azt írta: a Darkin Blade újjáéledésének megszüntetésén gondolkodnak. Utóbbi képesség a karakter legnagyobb erőssége, ami miatt sokak szerint Aatrox túl erős.

A fejlesztők tehát úgy gondolják: talán jobbat tesz a játéknak, ha a képesség nem él a jövőben. Capurro szerint ezt tesztelni fogják, a döntés tehát nem végleges. Egy táblázatot is közzétett, melyben jól látható, hogy melyek azok a karakterek, akik különböző számítási paraméterek alapján a legerősebbek. A játék kiegyensúlyozása érdekében azok a hősök, akiknél a piros sáv átér a 45%-on, azokat nerfelni kell. Mint látható Aatrox bőven benne van.

A közösség reakciója a változásokra elég vegyes volt a Twitteren. Egyesek szerint ugyanis az újjáledés fontos elemi része Aatrox-nak. Ne feledjük ugyanakkor, hogy a változások nem véglegesek, jelenleg csupán kísérleteznek. Az viszont biztos, hogy Aatrox jelenleg elég OP, amit a Riot javítani szeretne.

Szerinted szükséges az Aatrox nerf?

×