A Cloud9 az egyik vezető, észak-amerikai esport egyesülete, több éves együttműködési szerződést írt alá a Microsofttal.

A Cloud9 észak-amerikai esport egyik vezető cége, több éves együttműködési szerződést írt alá a Microsofttal.

„Hosszú távon is biztosíthatjuk az előnyünket azzal, hogy egyesítettük a világ vezető technológiai vállalatát és vezető esport organizációját.”

– mondja Jordan Udko a Cloud9 kereskedelmi partnerségi elnöke.

 

A közreműködés ideje alatt a Cloud9 játékosai számíthatnak, minden a Microsoft által forgalmazott termékre a teljesítményüket elősegítendő.  A két cég szoros együttműködésének gyümölcse lehet a jövőben, egy kifejezetten esportolókra és játékosokra szabott, forradalmian új termékcsoport is.  A Microsoft ezen felül a játékelemzésben is komoly részt kíván vállalni, amellyel eddig nem látott, hatékonyabb stratégiákat akarnak kidolgozni, a Cloud9 csapatai számára.

A Microsoft így partner lett a Cloud9 összes fenálló esport csapatában. Ez jelenleg a kilenc legnagyobb játékra terjed ki: Apex Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, Hearthstone, League of Legends, PUBG, Rainbow6 Siege, Rocket League, World of Warcraft de az új erőforással ez a lista is bővülhet.

A Cloud9 jogosan nevezhető az iparág vezető egyesületének, hisz ezen a megállapodáson kívül támogatási szerződésben áll a Puma, Red Bull, OMEN by HP, U.S. Air Force, Secretlab, Twitch, BMW, AT&T és HyperX-el is.

Ekkora háttér támogatással még egy csapat sem rendelkezett az esport történetében, ezért alig várjuk, milyen stratégiák és technológiai fejlesztések születnek a két cég közös munkája során.

×