A világ folyamatosan fejlődik, most pedig új mérföldkőhöz érkeztünk. Az LG piacra dobja 8K tévéjét a jövő héten.

Hivatalossá vált, hogy a jövő hét folyamán már kapható lesz az LG 8K OLED tévé. A dél-koreai cég készüléke ezzel a legfejlettebb hétköznapi felhasználóknak szánt tévéje. A 88Z9 egy 88 hüvelykes OLED panellel rendelkezik, 8K Ultra HD felbontással (7680 x 4320), ami négyszer több pixelt jelent, mint 4K esetében. Az OLED panel maga pedig a legnagyobb, amit az LG valaha tévében kiadott.

Kép forrása: LG

8K tartalom ugyanakkor alig létezik a világon, ami nem is fog olyan hamar megváltozni. A tévében egyébként a második generációs Alpha 9 8K processzor kapott helyet, mely olyan algoritmust használ, mely segít a tartalmakat nagyobb felbontásban megjeleníteni. Az LG szerint a tévé a Dolby Atmos támogatással virtuális 5.1-es hangzásra is képes.

Kép forrása: LG

Az elképesztő technológia újdonságnak mindazonáltal ára is van. A The Verge információ szerint a TV kb. 42 ezer dollárba kerül majd (kb. 12 millió forint), de akik gyorsan előrendelnek, kicsivel olcsóbban kapják meg. Az új készülék Amerikában és Európában 2019 harmadik negyedévében kerül forgalomba.

Te szeretnél ilyen tévét?

×