Nem sokkal a Bloodstained: Ritual of the Night című játék megjelenése előtt állunk, a készítők pedig friss infókkal kecsegtetnek.

Jogos lehet a kérdés: milyen játék a Bloodstained? Könnyebb ezt elmagyarázni annak, aki ismeri a régi klasszikus Castlevania játékokat. A játék egy 2D-s gótikus horror RPG, mely a 19. századi Angliában játszódik. Különleges karakterekkel démonok ellen harcolhatunk, hogy megmentsük az ártatlanokat – egyszerűen szólva.

A Castlevania 1986 és 2014 között egy sor játékot élt meg, a műfaj és a témaválasztás tehát igen népszerű. A fenti játékot még érdekesebbé teszi, hogy Koji Igarashi több Castlevania játék írója, rendezője, producere volt. 2014-ben hagyta ott végleg a Konami-t, és most a Bloodstained: Ritual of the Night címmel kívánja visszahozni a Castlevania élményt. Ennek fényében tehát megéri felfigyelni rá.

 

Igarashi a múlt héten jelentette be, hogy a játék DLC-je az első napon csupán 10 dollár lesz, mely új karaktert, új játékmódokat és új kozmetikumot tartogat. Az új karakterről annyit már lehet tudni, hogy valamelyest kötődik a Metal Gear Solid-ból ismert Solid Snake-hez.

Legalábbis annyiban, hogy ugyanaz a David Hayter adja a hangját, mint az MGS hősének. A Bloodstained-ben a Zangetsu névre hallgató félelmetes démonvadász hangját adja, akit a pokol démonjaival szembeni bosszúszomj hajt. Zangetsuto katanája elemi mágiát használ, és egy lánckötelet, amivel nehezen elérhető területekre is képes felmászni. A Zangetsu egyébként holdpengét jelent, ismerős lehet azok számára, akik szeretik a Bleach anime-sorozatot.

 

A játék június 18-ától játszható PC-n, Xbox One-on, PS4-en és Switch-en.

Ki fogod próbálni?

×