A Twitch felfüggeszti azokat az új fiókokat, melyek nem igazán oda illő tartalommal tarkították az Artifact játék aloldalát. Honnan indult mindez és mi lett az eredménye?

Az Artifact egy tavaly novemberben megjelent videojáték, melyet egyébként a Valve fejlesztett. A Steam értékelése többnyire negatív, összességében vegyes, amihez talán hozzájárul az is, hogy a Valve az utóbbi időben nem adott ki nagy népszerűségnek örvendő címet. Ezt kiválóan mutatja az is, hogy a statisztikák szerint a kártyás stratégiai játékot 200-nál is kevesebben játsszák. A Twitch-en viszont mégis „érdekes” streamek indultak az Artifact neve alatt.

A Twitch tegnap a Twitteren osztotta meg, hogy minden új fiókot, mely az Artifact kategóriában oda nem illő tartalmat streamel, bannolnak, sőt: az új fiókok semmit sem steamelhetnek egy darabig.

Kép forrása: Kotaku

„Ezek a fiókok súlyosan sértik a felhasználási feltételeket” – írta a Twitch.

A múlt héten ugyanis szinte robbanásszerűen visszatért az egyébként teljesen megbukottnak ítélt játék kategóriájában az élet. A streamerek azonban nem az említett játékkal játszottak, hanem trollkodtak. Utóbbi enyhe kifejezés: volt anime/gamer pornó, terrorista támadás, tömegmészárlás stb.

„A vizsgálat során arra jutottunk, hogy számos közvetítés automatizált, új fiókról történt. Ezeket igyekszünk most megszüntetni, illetve ideiglenesen letiltottuk a stream lehetőséget az új felhasználók számára. Ez ilyen szabálysértéseket komolyan vesszük, és mindent megteszünk azért, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő” – tette hozzá a Twitch. Hamarosan érkezik egy nyilatkozat arról is, hogy mi lesz az új fiókok streaming lehetőségivel.

Kép forrása: Kotaku

Az kéretlen tartalom egyébként nem ritka a Twitch-en. A steamerek a különböző kategóriák ellenére néha szívesen közvetítenek olyan tartalmat, mely sértőnek minősül az oldalon. A „Just Chatting” kategóriában például nem egyszer futottam bele magam is más videojáték tartalomba, illetve mozifilm/anime közvetítésbe, mely szintén tiltott. Sőt olyan is volt, hogy valaki tévécsatornát streamelt. Most lőttem egy képet, jelenleg South Park megy egy csatornán.

Kép forrás: Twitch

Az Artifact ebből a szempontból azért érdekes, mert a kategórián belül csupán néhány stream volt, mely tényleg az adott játékkal foglalkozott. A szekció gyakorlatilag káoszba fulladt, különböző játékok kerültek bele, illetve az a sok, enyhén szólva nem oda illő tartalom, melyet fentebb felsoroltam.

Néhány streamer azonban folytatja a trollkodást, Boku no Hero Academia-t, vagy Rick & Mortit vetít, vagy épp a mellékhelyiség kerül a középpontba. Akad olyan is, aki a műsora mellé beilleszti a játékot is kis képben, és oda írja, hogy itt aztán nem lesz ban!

Kép forrása: Kotaku

A DotEsport szerint az egész egy NymN nevű felhasználóval kezdődött, aki élő műsorában minden nap meglátogatta az Artifact részlegét, és mindig meglepve tapasztalta, hogy szinte senki nem streamel ott. Aztán kb. két héttel ezelőtt érdekes dologra lett figyelmes: egy streamer egy igen fura Yoshi’s Island remixet játszott a kategóriában, a közvetítés címe pedig ez volt:

„Napi kihívás: érjük el, hogy NymN kattintson a linkre kétszer!”

 

A következő időszakban ezek a streamek elszaporodtak, kezdetben NymN-re hivatkozva, később persze elstartolt a meme őrület, majd jött a teljes elvetemültség.

Most pedig itt tartunk: adott az Artifact, amit senki sem játszik, mégis több mint 10 ezer nézővel rendelkezett. A Twitch persze jelenleg is ádáz harcot vív a kéretlen csatornák ellen. Már több mint 100 ilyen csatorna eltűnt, ugyanakkor az új fiókok ideiglenesen nem streamelhetnek. Kérdés, hogy mikor oldódik meg a helyzet?

Te mit gondolsz az ügyről?

×