A Bandi Namco jóvoltából bárki beléphet az anime és játékok világába, Tokió egykori Shonen Jump vidámparkjának helyén. A vállalat célja a VR kiterjesztése a valóságba.

A Bandai Namco Amusement szerdán bejelentette, hogy júliusban megnyitja új, „Mazaria” nevű szórakoztató központját, az Ikebukuroban található Sunshine City komplexumának harmadik emeletén.

Sunshine City – Tokió – Kép forrása: matcha-jp.com

Az új központ érdekessége, hogy virtuális valóság (VR) technológiát használ majd arra, hogy „összekeverje a valóságot a virtuális világgal”. Így lehetővé teszi majd a látogatók számára, hogy belépjenek az animék világába a játékokon keresztül. A központtal kapcsolatos részletek sajnos csak később érkeznek, így arról még nincs infó, hogy mely animék világa elevenedik meg majd.

A Bandai Namco régóta híres anime alapján készülő játékairól, ők rendelkeznek például a Gundam, a Dragon Ball, vagy a Precure játékadaptációk jogaival. De készítettek számos Digimon, Naruto címet is, nem beszélve a Dark Souls sorozatról.

A szórakoztató központ neve (Mazaria) egyébként azt jelenti: „összemixelni, összekeverni. A Mazaria ugyanazon a helyen nyitja meg kapuit, ami korábban a Bandai Namco group J-World Tokyo parkjának adott otthont, ami először nyújtott különleges élményt a híres Shonen Jump magazin karaktereivel. A J-World idén februárban zárta be kapuit az épületkomplexumban, 6 éves működése után.

A központban természetesen nem csak a VR élményt lehet majd kihasználni, de számos étel, ital közül is lehet választani, nem beszélve az animeboltokról.

A Bandai Namco Entertainment egyébként korábban is nyitott látványos videojáték/anime központokat. Korábban 2017. júliusától 2019. márciusáig volt elérhető Japán legnagyobb VR szórakoztató parkja, a VR Zone Shinjuku. A vállalat tavaly szeptemberben egy másik VR Zone-t is nyitott Oszakában, ami még mindig nyitva van, sőt ezen kívül 19 további kisebb VR Zone-t működtetnek.

 

Te örülnél, ha ilyen központ nyílna Magyarországon?

 

×