Jövő héten minden korábbi Telltale cím eltávolításra kerül a GOG áruházból.

A GOG áruház bejelentette, hogy a fejlesztő cég megszűnésével a liszenszek is lejártak, így a Telltale játékai lekerülnek a polcokról. A fejlesztő cég megszűnése igen váratlan volt, hirtelen 500 dolgozó maradt munka nélkül, akiket ráadásul kifizetni sem tudtak. A GOG nem fűzött különösebb kommentárt a hivatalos bejegyzéshez, inkább csak listázták a törlendő játékokat.

Kép forrása: GOG

Sajnos tájékoztatnunk kell mindenkit, hogy a cég bezárása miatt a következő Telltale címek május 27-től már nem lesznek elérhetők áruházunkban. The Wolf Among Us, Marvel’s Guardians of the Galaxy, Hector: Badge of Carnage, Batman sorozat, Sam & Max sorozat, Puzzle Agent sorozat, Tales from the Borderlands és a Strong Bad’s Cool Game for Attractive People.

Azok, akik az említett címeket korábban megvásárolták, természetesen saját könyvtárukban továbbra is megtalálják a játékokat. Nem kizárt közben az sem, hogy a Telltale tavalyi hirtelen felszámolása után más áruházakból is eltűnhetnek a fejlesztő játékai.

Ha eddig nem szerezted be, még van egy kis idő, hogy megtedd. Utána már talán csak akkor lesz szerencséd, ha találsz egy játékot valahol dobozos formában.

A Telltale játékai egyébként különleges élményt nyújtottak a játékosoknak. A történetek inkább filmsorozatot idéztek, képregényszerű grafikával, időszakonként érkező epizódokkal, és persze játszható részekkel. Mindennek összessége tette a játékokat egyedivé és izgalmassá. Mivel azonban az epizódok lassan követték egymást, az értékesítés lassú volt. A részek végigjátszása utáni holt időszak, valamint az, hogy a játékot sokan tört verzióban szerezték be, betett a kiadónak. A rajongók szerint mindehhez hozzátesz az is, hogy az utóbbi időben a sorozatok minősége sem volt igazán megfelelő, mely mögött talán már a fejlesztő cégen belüli problémák állnak.

Te szereted a Telltale játékait?

×