Elon Musk szeretné az Unreal és Unity engine-t beépíteni a Tesla autóiba, hogy utazás közben bárki játszhasson videojátékokkal, például Fortnite-al.

A CNN mai cikkében azt a kérdést veti fel, hogy a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk azon aggódik, hogy még mindig nincs elég kiegészítő a Tesla autókban? Most videojátékokat szeretne a kocsikba telepíteni.

Valószínűleg a Tesla autóiba bekerül a Unity és az Epic Unreal Engine. Utóbbi a Fortnite és a Rocket League futtatását is lehetővé teszi. Később a Minecraft és a Roblox is játszható lehet.

A terveket Elon Musk a Twitteren is közzé tette, melyek közt már videó is látható, ahogy valaki játszik a Tesla-ban. Nyilvánvalóan ő is látja, hogy a videojátékokban hatalmas üzlet van, különösen ha a Fortnite sikereit nézzük. Nem meglepő tehát az öltet. A Fortnite mellett persze a szintén sikeres Roblox és a Minecraft bevonása is tervben van. Az biztos, hogy a Tesla önmagában is élvonalbeli márka, így furcsa lenne, ha a fenti cégek nem támogatnák a kezdeményezést. A hamarosan induló Minecraft Earth számára például valószínűleg igen jó marketing lenne egy ilyen együttműködés.

Videojáték egy autóban?

Nem Elon Musk az egyetlen, aki gondolt már a videojáték kocsira, de a Tesla esetében van egy igen jó indok. Gyakori panasz, hogy az elektromos autó töltése közben nem igazán tudnak az emberek mit csinálni. Most ez idő alatt játszani lehet. Elon Musk egyébként korábban a real life Rocket League-t is felvette. Nos, nem ő az első, aki gondolt erre:

 

Nincs messze a videojáték taxi ötletének megvalósítása sem, a Tesla ugyanis arra törekszik, hogy egy teljesen automata, sofőr nélküli taxikat hozzon létre. Az utazás ideje alatt persze abban is lehetőség lenne játszani. Természetesen a terv megvalósulása még nem 100%, de nehéz lenne elképzelni, hogy ne jönne létre valamiféle megállapodás.

Te játszanál videojátékkal a kocsidban?

×