Az Auto Chess élete egy Dota 2 modként indult, sikerei miatt viszont önálló játékká nőheti ki magát a Valve segítségével.

Az Auto Chess nyugodtan nevezhető az elmúlt időszak egyik leggyorsabb sikert elért játékának. Korábban írtunk arról is, hogy a Twitch adatai alapján még a Heartstone sikereit is elérheti. A Valve most úgy döntött, hogy játékot önálló címként jelenteti meg, melyhez zöld utat kapott.

A hír Wykrhm Reddy Twitter oldalán is megjelent, mely azt feltételezi, hogy a Valve fejlesztői igen megszerethették a játékot. Fel is keresték a Drodo Studio-t, akik az Auto Chess mobilos verziójáért felelnek, hogy működjenek együtt a projektben. A kollaboráció végül nem jött létre, de a Drodo Studio zöld utat adott, hogy a szoftvergyártó saját változatot készítsen a Dota 2 modból.

Így a Valve most saját verzióján dolgozhat, a Drodo pedig teljes mértékben bízik abban, hogy a Valve a legjobbat hozza ki a játékból. A Drodo közben saját kínai mobilos Auto Chess verziójának frissítésén dolgozik.

×