A Magic: The Gathering Arena és az Auto Chess című játékok népszerűségének növekedése valószínűleg fenyegeti a Hearthstone-t is a twitch-en, legalábbis egy kutatás szerint.

Az amerikai Gamesight elemző és marketing cég mélyrehatóan tanulmányozta a digitális kártyajátékokat, valamint azt, hogy miért annyira népszerűek a streamerek és a nézők körében. A Twitch adatait megvizsgálva kiderült, hogy a Magic: The Gathering Arena-nak nagy esélye van letaszítani a Blizzard játékát a trónról.

Kép forrása: Gamesight

„A Wizards of the Coast rengeteg időt, pénzt és energiát fordít arra, hogy felépítse a Magic: The Gathering Arena streamer-és nézőközösségét a twitch-en. Most azt látjuk, hogy megéri nekik” – mondja Adam Lieb, a Gamesight igazgatója.

Kép forrása: Wccftech

A Magic: A Gathering Arena több mint 780 millió játékossal indított open bétában, az októberi megjelenése óta pedig szilárdan megalapozta második helyét a műfajban.

Az Auto Chess népszerűsége szintén hatással volt mind a Hearthstone-ra, mind a Magic: The Gathering Arena-ra. A körökre épülő stratégiai Dota 2 mod elvonta a tartalomgyártók figyelmét a többi címtől, ezáltal egyre több nézőt szereztek neki. Meg kell azonban jegyezni, hogy a twitch Dota 2 mod lévén, a játékot sokáig a Dota 2 kategóriájába sorolta. Csak márciusban kapott külön kategóriát, így nehezen lehet pontosan meghatározni az Auto Chess hatását.

Kép forrása: Mineski.net

A kutatás azt is megállapította, hogy a legnépszerűbb Hearthstone streamerek Kripparrian és Thijs. A műfaj népszerűségének növekedését az is nagyban segítette, hogy Kripparrian például számos más játékkal is játszott a műfajon belül az elmúlt hónapokban, nem csak ismert címekkel. Az egyik ilyen kártyajáték az Artifact volt, ami szintén sok tartalomgyártót érdekelt.

Az Artifact azonban gyors emelkedést követően meredek zuhanásba kezdett a nézett órák számát tekintetve. A kiadás hónapjában elérte a hat millió órát, majd 2019 márciusának végére kb. 65 ezerre esett vissza.

Kép forrása: Variety

A Gamesight mindazonáltal arra jutott, hogy a Hearthstone bukására egyelőre nem kell számítani. A teljes statisztikát és a részleteket e-mail regisztráció után te is megnézheted.

Szerintetek a Magic: A Gathering Arena leszoríthatja a Hearthstone-t a trónról?

×