Állandó, visszatérő és alapvető kérdés minden gamer körében, hogy hogyan lehet olyan csajt találni, aki szintén játszik? Ismerkedésre mindig van lehetőség, de hogyan keressünk gamer csajokat?

Ha a videojátékok fontos szerepet töltenek be az életedben, akkor nyilván az lenne jó, ha a partnered is így lenne ezzel, vagy ha nem is a kedvencei a játékok, legalább ne legyen folyton kiakadva, hogy egy kellemes, romantikus este helyett inkább a billentyűzetet választod.

Sajnos néha úgy tűnik, lehetetlen olyan lányt találni, aki szintén szeret játszani. Bár állítólag egyre több gamer csaj van, azért férfiként valljuk be: mindig felcsillan a szemünk, ha egy csinos gamer lánnyal találkozunk. Mivel egyre több lány vállalja gamerségét, meg is lehet őket találni, csak tudni kell, hol keressük őket. Sajnos arra nem tudok ebben a cikkben megtanítani senkit, hogy hogyan ismerkedjen, de talán néhány indítómondat eszembe jut majd, ami segítség lehet.

Kép forrása: Getwallpapers.com

Alapszabály

Tök mindegy, hogy gamer vagy, vagy sem, ha egy lányhoz közel akarsz kerülni, illik korrektnek, ápoltnak, nyitottnak és persze elfogadónak lenned. Az sem árt, ha király vagy. Ha király vagy, vagy legalább elhiszed, hogy király vagy, akkor elég magabiztos leszel, hogy lehengereld a csajt. A csajozás, illetve a szerelem olyan dolog, amire nincs szabály. Bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között kialakulhat a kötődés. A legfontosabb tehát, hogy mindig légy önmagad, így később senkit nem érhet csalódás. Ha már csajozol, legalább annyira érdekeljen a csaj, mint a játék. Ez nem választás kérdése, az emberi kapcsolatok hosszútávon fontosabbak.

Találkozz csajokkal, akik szeretik a játékokat!

A legszerencsésebb eset, ha személyesen ismersz meg valakit, és nem a neten. Az ember a szavakból, hangsúlyokból, gesztusokból, arcrezdülésekből szűri le, hogy ki szimpatikus és ki nem. A legjobb tehát, ha gamer csajokkal szemtől szembe beszélsz. Erre az egyik jó hely a videojáték-bolt.

Ha van egy szabad délutánod, menj el egy-két videojáték-boltba, nézelődj, keresgélj! Ha szerencséd van, előbb utóbb belép életed szerelme, aki épp új szórakozást keres. Játszani szeretne, de még nem is sejti, hogy jobbat talál a Fortnite-nál. Téged!

-Szia! Nemrég fejeztem be egy játékot, tudsz valamit ajánlani, amit ki tudok próbálni?

-Szia! Magadnak veszel játékot, vagy sem? Lehet tudok ajánlani valamit! – Ezzel azt is rögtön ki lehet deríteni, hogy valóban gamer lányról van szó, vagy csak ajándékot keres?

-Fú, az egy nagyon jó játék. De szerintem a legjobb multiban játszani, te is szoktál? Toljuk együtt, mit szólsz?

Aki láthatóan nem szeretne beszélgetni, azt hagyd! Ne erőszakoskodj, ne légy tapló, ne bántsd meg azért, mert nem szeretne beszélni veled! Engedd el és lépj tovább!

Kép forrása: Getwallpapers.com

Csajok keresése MMO játékokban

A hatalmas multiplayer közösségben több száz lányt találhatsz, már ha valamiből rájössz, hogy lány az illető. Megvallom őszintén, ez egy fokkal keményebb dió, de van esély, hogy így ismerj meg valakit. Ha valakivel értelmesen tudsz kommunikálni a játékban, és esetleg sokat játszotok együtt, megkérheted, hogy más felületen is kommunikáljatok. Discordon vagy akár Facebookon. Így van esély arra, hogy személyesen is megismeritek egymást. Ha van rá mód, játék közben beszéljetek másról is, hétköznapi dolgokról. Így jobban megismeritek egymást, ami segíthet közelebbi kapcsolatot kialakítani.

Menj el videojáték-találkozókra!

Sajnos, ha folyton a gép előtt ülsz és nem vagy hajlandó megmozdulni, azzal nem érsz el eredményt. Néha-néha bizony fel kell ülni a gamer székből és emberekkel beszélni. A videojáték közösségi találkozók azért jók, mert ott nyilván mindenkiről lehet tudni, hogy egy okból van ott. Mert gamer és mert érdekli, ami ott történik. Az ilyen találkozók legnagyobb előnye, hogy tényleg lehet barátkozni, ismerkedni.

Magyarországon ott van például a Play IT, vagy a MondoCon, ahol ráadásul sok lány cosplayezni is szeret. Velük fotózkodni, beszélgetni lehet, meg lehet dicsérni a ruhájukat. Lehet együtt kajálni, vagy játékokról beszélgetni. Mivel itt tényleg mindenki ugyanazért van ott, alapvetően nyitottabbak a beszélgetésre. Lehet a kiszemelt lány is pont azért van ott, amiért te.

A MondoConon legutóbb azt kérdeztük a fiataloktól: miért van olyan sok free hug-os a Conon? A válasz ez volt: „Sokan egyedül jönnek ki a conra, és ezzel egyszerűbb barátkozni, ismerkedni. Az emberek kedvesek, jól esik őket megölelni.”

Amit ne csinálj!

Egy fiatalember a MondoCon után, a hivatalos facebook csoportba írta le bánatát, miszerint őt nem szereti senki. Sok helyről hallotta már, hogy az emberek a MondoConon találják meg a szerelmet, de ő kiment és nem lelt szerelemre.

Soha ne sajnáltasd magad, ez nem jön be a lányoknak. Ha valaki sajnálatból ismerkedik veled, abból ritkán lesz egészséges kapcsolat.

Kép forrása: best-wallpaper.net

Szociális média

Az online ismerkedés következő módja a Facebook és az a sok-sok közösségi csoport, ahol a rengeteg fura cikk mellett, érdekes emberek érdekes posztjait olvashatod. Bár alapvetően nem ilyen céllal indulnak ezek a csoportok, de ha van stílusod, ismerkedésre is használhatod.

Ha azt látod, hogy egy csinos lány hozzászólt valamilyen játékkal kapcsolatos dologhoz, láthatóan azért, mert ért is hozzá, esetleg meghívhatod közös játékra. Ne ess túlzásba, ne támadd le feltétlen a saját profilját! Írj neki a csoportban, hogy szívesen játszanál vele együtt, segítenél fejlődni stb.! Ha benne van, onnantól sima ügy, ha pedig nem, ez van. Ha bármikor kijelenti, hogy csak barátkozni akar, engedd el! Nem barátokat keresel, hanem barátnőt. Ha össze jön a közös játék, mehet a Discord, a Facebook bejelölés, majd a találkozó.

Appok

Az ismerkedésnek persze több online formája is van, ilyenek a jól ismert alkalmazások: Tinder, Badoo stb. Nem bátorítok senkit arra, hogy ezeket használja, de ha már regisztráltál, ne félj attól, hogy adatlapodba beleírod, hogy szeretsz játszani. Így senkit nem ér meglepetés, elkerülhető a későbbi csalódás a lány részéről. Ha pedig gamer a csaj, aki rád talál, talán pont emiatt fog keresni téged. A csajok is olyanokat keresnek, akikkel közös az érdeklődés.

Járj nyitott szemmel!

Nézz jól körül az iskolában, vagy a munkahelyeden. Lehet minden nap találkozol olyannal, aki szintén gamer, és ugye itt töltöd a legtöbb időt. Tartsd nyitva a füled, hátha szóba kerül egy játék! Lehet, meglepetés ér.

Ha már meg kialakult valami…

Ha már sikerült megismerkedni egy gamer lánnyal, ne feledd, hogy ezzel nincs vége. Meg is kéne tartani. Az első randin ne szervezz rögtön közös játékot! Hacsak nem ő akarja persze. Az első randi mindig arról szól, hogy próbáljuk kicsit megismerni a másikat. Persze lehet a játékokról is beszélni, mert abból kiderül, ki milyen típusú ember, de a cél inkább az, hogy megismerjétek egymást. A közös vacsorán lehet beszélgetni, moziban nem. Ne folyton a videojátékokról beszélgessetek! Tiszta sor, hogy ugyanaz a hobbitok, de unalmassá válhat a beszélgetés, ha folyton ez a téma.

Soha nem bántsd direkt a lányt azért, mert azzal játszik, amivel. Nem kell, hogy ugyanazt szeressétek, elég, ha ő is gamer, nem? Mi van akkor, ha olyan játékkal játszik, amit utálsz? Legalább addig sem azért csesztet, mert játszol, hisz ő azt teszi.

Közös játék

Ha már túl vagytok néhány randin, esetleg be lehet iktatni a közös játékot. Ez addig jó szórakozás, amíg mindketten élvezitek. Ha bárki megunja, vagy más lesz a téma, sodródj az árral. Ez azt fogja jelenteni, hogy jobban érzitek magatokat egymás társaságában, mint a játékkal. Ez a jó irány!

Ha lehet légy gáláns és hagyd nyerni, kivéve persze, ha a lány profi, és mindig elver téged. A gesztust értékelni fogja és megpróbál kárpótolni. Ha pedig a játék rage-be megy át, érdemes abbahagyni, és valami mással elütni az időt.

Életünk része

Legyen a lány is a játékos életed része! Ne zárd ki őt teljesen a hobbidból! Neki minden fontos, amit csinálsz, és az is, amit nem. Ha van rá mód, vezesd be abba, amit játszol, tanítsd, próbáld meg elérni, hogy ő is élvezze, és legyen mindkettőtök életének része a játék.

Sokan azt gondolom azt rontják el, hogy a játék közben abszolút kizárnak mindent, még azokat is, akik életük részei. Azok, akik nem játszanak úgy érzik, félre vannak lökve. Ez egy darabig még rendben is van, de hosszútávon bizony rosszul tud esni az embernek. Az a nyitottság, ami az ismerkedés elején megvolt, legyen meg később is!

Lépj túl azon, hogy gamer vagy! Egyetlen közös érdeklődés sem marad fent a végtelenségig, ha az egyoldalú. Nagyon jó dolog, ha kezdetben a középpontban ez áll, hiszen a közös érdeklődés összehozza az embereket, de ne erre építs fel egy hosszútávú kapcsolatot. A közös élmények ugyanúgy fontosak, s meg kell találni az egyensúlyt. Ebben segít a kommunikáció. Mindig mindent beszéljetek meg, hogy kinek, hogy lenne jó. Biztos lesz időd játékra is.

Nem mindenki szereti ugyanazokat a dolgokat örökre. Lehet, hogy találkoztál egy lánnyal, aki szereti a játékokat, de az érdeklődése ingadozhat. A dolgok, emberek változnak, ezt tartsd tiszteletben! A lényeg az, hogy pontosan tudd mit is szeretnél egy kapcsolattól, egy barátnőtől azon túl, hogy gamer.

Biztos megvan a véleményed a témáról, vagy talán példát is tudsz ismerkedésre. Ha tudsz segíteni másoknak, nyugodtan oszd meg kommentben!

×